Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2011 20:30 - УДАРът на Виталий Кличко
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 12044 Коментари: 13 Гласове:
13

Последна промяна: 22.12.2011 12:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ако на  някой името Виталий Кличко изобщо му говори нещо, асоциациите са най-вероятно такива :):

image

image

image

И едва ли едновременно с това и такива:

image

image

image

Нормален делови мъж с костюм и вратовръзка /или без нея/, който може и да говори :) на едно интелектуално, ментално и емоционално ниво, което явно не е фатално пострадало от бокса...
Нещо повече - днес Виталий Кличко гледа на себе си повече като на политик, отколкото като  на боксьор.

image


Партията, която възглавява, се казва УДАР 
(има ли учудени?) - "Украински демократичен алианс за  реформи" - по думите на самия Кличко - "партия на привържениците на европейските демократични ценности и на тези, които поставят интересите на страната над своите собствени".

На местните избори преди две години партията печели повече от 400 места в почти всички райони на Украйна.
На следващите местни избори Кличко отново планира да се кандидатира за кмет на 3-милионния Киев /на предишните избори остава на трето място - защото не се вписва в "правилата" на украинската политика или по-точно - не може (сигурно боксът го е повредил) да играе мръсни игри без всякакви правила/.

Според социологичните проучвания с днешна дата, ако парламентарните избори в Украйна са днес (фактически те са през следващата - 2012 година) УДАРът минава 5% -ната бариера и влиза в парламента.
Партията се радва на все по-нарастваща популярност и подкрепа, независимо от това, че цялата световна слава на Кличко не може да му помогне да получи ефирно телевизионно време, а при пристигането му в даден град за среща с избирателите често се оказва, че планираното помещение е затворено за внезапен ремонт... или е спрял токът, или....но хората си го слушат и навън, под открито небе...

На въпроса, зададен по време на една от тези срещи "
Къде е по-тежко: в политиката или в бокса?" отговаря:

- Украинската политика е бой без правила, удрят не само по главата и гърба, има и удари под кръста. Ще ви разкажа една кратка история. През 1986 година една група момчета след училище се събрахме да гледаме боксов мач - тогава един боксьор стана най-младият световен шампион в професионалния бокс. Той извоюва шампионския пояс и го вдигна над главата си. Това беше Тайсън. Тогава един от нас каза, че ще бие тоя чичка и ще му вземе наградата. Момчето бях аз. Всички останали ми казаха, че съм мръднал. Започнаха да се майтапят, подиграваха ми се... Минаха 16 години и един ден аз ги поканих на кафе, носех една чанта – от нея извадих същия  пояс, който Тайсън държеше над главата си, и го сложих на масата. Моите съученици не повярваха, че едно момче от нашата махала може да стане световен шампион. Защо ви разказвам тази история? Тук са дошли много деца. Искам да се обърна към тях. Много важно нещо в живота е да мечтаеш. Трябва да правиш всичко, за да се превърне мечтата ти в реалност, макар че може да минат много години. Повярвяйте, в живота няма нищо невъзможно...
http://visnyk.lutsk.ua/2011/11/02/intervyu-z-vitalijem-klychko/

 

Откъси от интервюто на Виталий Кличко за украинския ежедневник "Ден":

- Виталий, напоследък много пътувате из страната, срещате се с хората. Какви са впечатленията Ви?

— Днешната ситуация в Украйна е много сложна. Преди двайсет години бях точно на двайсет. Гласувах за независимостта на Украйна и мечтаех за една нова страна. Мислех, че тогава, след разпадането на Съветския съюз, най-накрая ще имаме възможност да построим своя демократична държава... В началото на 90-те ние бяхме почти на едно ниво с Полша, разликата не беше голяма. Обаче наскоро бях там и видях до каква степен са се променили нашите съседи. Бях страшно учуден, защото днешна Полша повече ми прилича на Германия. Разликата между Украйна и Полша не просто се е увеличила, тя е огромна. Задавам си въпроса — защо поляците, чехите, словаците, унгарците, прибалтите успяха, а ние не? Бяхме при почти еднакви условия? Ами защото ние вече 20 години говорим все хубави неща, но не се движим наникъде. И пак въпросът — защо? Отговорът е прост: хората на ръководните постове в страната не искат това, ментално те си остават съветски хора, не усещат предизвикателствата на съвременния свят, не са готови да работят по нов начин. Сегашното положение ги устройва: при това положение е по-лесно потенциала на страната да бъде използван за лично обогатяване.

- ...Според Вас какво може да донесе промени за страната? Сигурно са необходими подвизите на Херкулес, за да получите подкрепата на хората?

— Не са необходими подвизите на Херкулес, просто трябва да де работи. Макар че ужасната ситуация в икономиката, социалната политика, хуманитарната сфера наистина прилича на авгиеви обори, които трябва да се разчистват. Хората говорят откровено, че искат промяна и са готови да отстояват правата си. Те очакват позитивни изменения, но за съжаление не виждат светлина в края на тунела. След Оранжевата революция хората са разочаровани. Политиците, които тогава стояха на сцената, не оправдаха надеждите. Всички те — и тези, които бяха по-рано на власт и тези, които са сега, вече имаха възможности и време да реализират обещанията си. Тези политици вече много години заемат „високите кабинети” и правят всичко възможно, за да остават там и занапред. Затова не трябва да се самоуспокояваме, че тази политическа класа сама ще може да се промени и да промени нещо в страната. Трябва да бъде сменена системата и хората във властта.

...Често ме питат: «Виталий, нямате ли си друга работа? Имате си всичко, за да получавате удоволствие от живота. За какво ви е политиката?». Наистина, мога да живея прекрасно в Украйна, мога по същия начин да живея и в чужбина, защото там братята Кличко ги обичат не по-малко, отколкото в Украйна. Особено в Германия. Но аз не искам да живея в чужбина. Първо, за да живееш там, трябва да си роден в тази страна, да имаш местния манталитет и да бъдеш част от това общество. В противен случай ти завинаги си оставаш чужденец. Второ, обичам страната си. За мен е велика чест да служа на Украйна. Не мога да закарам всички в чужбина: майка ми, приятелите, роднините... Знам, че Украйна има много голям потенциал. Това е най-хубавата страна на света. Тя може да се промени, и ние имаме всички възможности за това. Знам, че много хора в чужбина искат да ни помогнат, но за съжаление сегашните украински политици са една каста, която не иска промени. За тях интересите на разни финансово-промишлени групи са по-важни от интересите на обществото.

— Как може да бъде променена тази ситуация? Аз все пак мисля, че това трябва да е някакъв подвиг на Херкулес. Струва ми се, че „подвиг” е добро определение за това, което трябва да се направи.

— Кличко сам нищо няма да може да промени. Това трябва да бъде колективна игра. Необходима е подкрепата на обществото.... Наскоро имах среща със студенти от Острозката академия /първото в Украйна и в Източна Европа висше учебно заведение – основана е през 1576 г. в гр. Острог/. Много ми хареса нашият разговор. За час и половина не чух нито един въпрос, свързан със спорта. Тоест младите хора...се интересуват от политиката, от моето виждане за перспективите на страната, нашите ценности и посоката на развитието ни.

- Поставили ли сте си за цел да заемете президентския пост?

— Мисля, че днес този въпрос не стои на дневен ред. Целта ми е украинците да живеят в нормална европейска страна, където всеки да може да се реализира и да бъде социално защитен. Много от нашите политици ходят на Запад, но като туристи. А аз съм живял там и съм благодарен на съдбата за това, познавам живота на обикновените европейци отвътре: какви са законите, условията на живот, защитата на гражданите... Когато започвах бизнеса си в Америка, бях много учуден: първата година — изобщо никакви данъци, втората — данъчни облекчения. Създадени са благоприятни условия за бизнеса. Знам как работи жилищно-комуналната система в различните страни, медицината, образователната система. За мен политиката е инструмент. Нещо повече: никога не съм мечтал да бъда политик. Честно казано, това е тежка работа — без обедна почивка и почивни дни, но аз съм сигурен, че ние ще успеем. Последните 20 години изминаха като един миг. Следващите двайсет също ще минат бързо. Главното е да не говорим пак за „време на пропуснатите възможности”.

.... Всеки политик трябва да разбира и да сравнява своите лични амбиции с реалните възможности. Днес нашата партия е четвърта в страната. Същевременно е и най-младата, ние сме на година и половина. Нашата програма-минимум е да станем трета, програма-максимум - втора политическа сила, да имаме голяма представителна фракция в парламента, която да участва във формирането на мнозинството, и да принудим политиците, които използват Върховната Рада /парламента/ само за защита на своите бизнес-интереси или интересите на отделни групи, да се махнат оттам. Ако тези хора и занапред останат в парламента, страната няма да помръдне.

— Наскоро писахте, че „спортът Ви е научил да действате според правилата, да преодолявате трудностите и със стиснати зъби да вървите към победата”. А на какво Ви учи днес политиката?

— В политиката използвам същите качества. Те помагат не само в политиката, но и в живота. Украинската политика учи да надхитряваш, да се договаряш бързо, да играеш без правила... Един път можеш да се промушиш между капките, но цял живот да криволичиш и да бягаш между капките – не става. Политиката ме принуждава да се уча всеки ден  — не ме е срам да се уча, макар че е трудно, животът понякога ни дава трудни уроци. Но съм сигурен в едно: ако желаеш нещо, ако имаш някаква велика цел, то в живота няма нищо невъзможно. Ако си сигурен в себе си , в своите сили, в това, което правиш, и го правиш с огромно желание, ще успееш.

http://www.day.kiev.ua/219588






Гласувай:
13



1. neprosvet - Победа за Виталий Кличко!
19.12.2011 21:07
Успех за Украйна!

Тя е твоята Родина, може би?
цитирай
2. sparotok - !
19.12.2011 21:32
Ако хора като Виталий започнат да управляват Украйна ще е добре не само за тази велика държава, но и за нас българите!

Дано само Виталий да се пази по-добре от Ющенко, който изведнъж изгуби подкрепата на запада...
цитирай
3. bven - Тези политици вече много години заемат „високите кабинети” и правят всичко възможно, за да остават там и занапред
19.12.2011 21:53
защо е познато това поведение и у нас?
цитирай
4. ykpaina - ...
19.12.2011 22:06
sparotok написа:
Ако хора като Виталий започнат да управляват Украйна ще е добре не само за тази велика държава, но и за нас българите!

Дано само Виталий да се пази по-добре от Ющенко, който изведнъж изгуби подкрепата на запада...


Дано :)
Ющенко изначално няма качества на политик от висок ранг, той може да бъде прекрасен чиновник, но не и президент на страна като Украйна.
цитирай
5. ykpaina - :)
19.12.2011 22:11
bven написа:
защо е познато това поведение и у нас?


Изобщо често като че ли говори за България.
Ами казал си го е човекът: "ментално те си остават съветски хора"...хайде, при нас да не са съветски, а "социалистически кадри"...едни ментални комунисти, комсомолци, пионери...и досега "в един и същи строй, заедно във труд и в бой" :)
цитирай
6. slavimirgenchev1953 - Съветохолици
20.12.2011 10:47
Това са. )))
цитирай
7. syrmaepon - Украйна действително има огромен потенциал
20.12.2011 11:36
и такива борбени хора наистина биха могли да го осъществят
цитирай
8. ykpaina - ...
20.12.2011 12:44
syrmaepon написа:
Украйна действително има огромен потенциали такива борбени хора наистина биха могли да го осъществят


Онези, дето са окупирали "високите кабинети", също са много борбени - по своему(((
цитирай
9. ykpaina - Така да ги наречем...))
20.12.2011 12:46
slavimirgenchev1953 написа:
Съветохолици Това са. )))

цитирай
10. sande - Браво на Кличко, славен мъж, оказва се и умен!
20.12.2011 18:45
Хора има, но потъваат в плявата, нечестните, безпринципните, хитрите,подмолните, мушмороците за сега побеждават.

Както при соца, те си построяват собственото благополучие, другите - кучета ги яли. Светлото бъдеще е зад хоризонта. Да ръкопляскат и да гласуват. И да се надяват.

Успех на УДАРА!

цитирай
11. ykpaina - Кой го знае...))
20.12.2011 20:00
sande написа:
Хора има, но потъваат в плявата, нечестните, безпринципните, хитрите,подмолните, мушмороците за сега побеждават.

Както при соца, те си построяват собственото благополучие, другите - кучета ги яли. Светлото бъдеще е зад хоризонта. Да ръкопляскат и да гласуват. И да се надяват.

Успех на УДАРА!


Като момче е казал, че ще бие Тайсън и е изглеждал напълно луд...
Сега има наглостта да продължава да мечтае и да иска и - важно! - да действа - "да се превърне мечтата в реалност, макар че може да минат много години"...
цитирай
12. vishkinjohn - Браво, Кличкофф - ддействай, ако ...
16.05.2013 20:46
Браво, Кличкофф - ддействай, ако имаш тази възможност,.. и да се пазиш да нтъ гръмнат, ей!!!
цитирай
13. vishkinjohn - Браво, Кличкофф - ддействай, ако ...
16.05.2013 20:48
Браво, Кличкофф - ддействай, ако имаш тази възможност,.. и да се пазиш да нтъ гръмнат, ей!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307754
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.