Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2014 23:13 - Парламентът на Украйна прие закон за лустрацията
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1097 Коментари: 0 Гласове:
4



 Днес Върховната рада прие на второ четене закона, наречен „Закон за изчистване на властта“.

За приемането на закона гласуваха 321 народни депутати.

До приемането му се стигна след три гласувания за включването му в дневния ред и пет гласувания, за да се съберат необходимите гласове „За”.

Председателят на парламента Олександър Турчинов заяви на депутатите, че няма да излязат от залата, докато законът не бъде приет.

На свой ред лидерът на парламентарната група „Свобода“ Олег Тягнибок призова депутатите да приемат „този, не толкова твърд вариант, за да не се наложи утре да приемат по-твърд“.
 

imageМеждувременно пред сградата на парламента се бяха събрали много граждански активисти, които настояваха за приемане на закона за лустрацията. Някои от тях преградиха улица „Грушевски“ и запалиха автомобилни гуми.

Законът ще влезе в сила, след като бъде подписан от президента и бъде публикуван.

Той предвижда провеждане на проверка при решаване на въпроса за назначаване на лица на длъжност в органите на властта, а също така -относно лица, които вече заемат такава длъжност – организиране на процедура за проверка, която да потвърди съответстват ли на определените в закона критерии и могат ли и по-нататък да заемат съответната длъжност.

Пред парламента по време на приемането на закона се бяха събрали и младежи от украинската партия „Зелена планета“, които носеха метли, за да помогнат на властта да се изчисти от боклуците.

Под лозунга „За чиста власт, чиста земя, чист въздух, за бъдещето на Украйна“ активистите настояваха за приемане на закона за лустрацията.

Те демонстрираха с метли в ръцете как трябва да бъдат изчистени не само боклуците от земята, но и корупционерите от властта.

„Политиците трябва да разберат, че във властта трябва да влизат професионалисти с активна обществена позиция и прогресивни възгледи, които осъзнават, че в сложното за страната време е необходимо сплотяване около идеята за единство, мир, патриотизъм, любов и уважение към отечеството. Именно затова, благодарение на нашата подкрепа, както и на представителите на други партии, народните избраници най-накрая се вслушаха в гласа на народа и приеха този проектозакон!“ – казва председателят на партия „Зелена планета“ Сергей Орехов.

УКРАЙНА ДНЕС




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1308028
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.