Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2014 10:31 - Отчет за убийствата на Майдана: „Алфа“, „Беркут“, ФСБ
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 920 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 09.10.2014 21:29


 Ръководителите на украинските силови ведомства се отчетоха във връзка с разследването на масовите убийства на Площада "Независимост" (Майдан Незалежности) в Киев през периода 18-20 февруари.

В частност разследването показва, че действията на „титушките“* срещу мирните протестиращи в Киев са координирани от ръководителя на медия-холдинг „Контакт“ Виктор Зубрицкий, който има връзки с бившия министър на вътрешни работи Виталий Захарченко. Това заяви министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков.

„Де факто Зубрицкий осъществява връзката и цялата координация на действията на „титушките“, съответните банди, които са асистирали на органите на вътрешните работи в репресивните им действия срещу протестиращите по онова време“, съобщи министърът.

Също така, по негови данни 17 души са убити на улица „Институтска“ по време на конфронтацията с органите на реда.

Той добави, че на „Институтска“ от страна на Дворец „Октомврийски“ е работило специално подразделение на „Беркут“ с жълти ленти на ръкавите. Всички участници в операцията са установени.

„Първата част на разследването включва разследване на убийствата, извършени от снайперисти, втората е за убийствата в резултат на директна стрелба… най-вероятно, извършени от органите на реда, третата част е свързана със загиналите от ръцете на „титушките“, и четвъртата е за обстоятелствата, при които загиват представители на органите на реда“, каза министърът.

Ръководителят на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Валентин Наливайченко заяви, че в планирането на операцията на Майдана са участвали 26 служители на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ).

По думите му тези лица пристигат в Украйна в средата на януари. Има информация, че групите са били разположени край Киев, на територията на бившия учебен център на СБУ. Освен това, отбеляза Наливайченко, дотам са били прекарани линии на правителствена връзка и тогавашният председател на СБУ Александър Якименко лично е идвал при тях да докладва.

Ръководителят на СБУ също така съобщи, че на 18 февруари 108 въоръжени бойци от специалното подразделение “Алфа” са планирали да щурмуват Дома на профсъюзите на Площада на независимостта в Киев, където се е намирал щабът на протестиращите.

Бойците от специалното подразделение, въоръжени с автомати „Калашников“ и снайперски винтовки немско производство, са били спуснати по въздуха върху покрива на Дома на профсъюзите, но са били спрени от пожара в сградата и са били принудени да напуснат по същия начин, по който са дошли.

По думите на Наливайченко на следващия ден в сградите на улица „Костелна“ и „Крешчатик“ 7/11 са работили снайперисти – 7 офицери от “Алфа”. Те са продължавали да действат и на 20 февруари, като са разположили допълнителни снайперски позиции в сградата на президентската администрация.

Още: УКРАЙНА ДНЕС




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1314110
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.