Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2014 07:02 - Смърт от руски снаряд в донецко училище. Фото доказателства
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 867 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 07.11.2014 09:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Снарядът, причинил вчера смъртта на двама младежи на спортната площадка на училище № 63 в гр. Донецк, е бил изстрелян от територия, контролирана от екстремистите. До този извод стигат в разследването си украински журналисти и експерти от „Украйна@война“, предава Цензор.НЕТ.

Тази информация потвърждава и прессекретарят на МВнР Евгений Перебийнис в своя Туитър. „Снарядът, причинил смъртта на децата в Донецк, е изстрелян от територия, контролирана от терористите. Фото доказателства“, пише той, като предоставя снимки. 

Училище № 63 в Донецк е попаднало под обстрел, в резултат на който загиват две момчета – на 14 и 18 години. По информация на донецкия сайт „Остров“ са ранени още четирима младежи - трима 17-годишни и един 20-годишен - които са доставени в Донецката областна травматологична клиника и се намират в реанимацията.

Училището се намира на няколко километра от донецкото летище, което е подложено на непрекъснат артилерийски обстрел от територията на така наречената „Донецка народна република“.

Вчера пропагандата на РФ веднага започна да твърди, че снарядът е бил изстрелян от с. Пески, където се намират украински войски. Но анализът на фото и видео материалите на руските медии, чиито журналисти за броени минути се оказаха на мястото на трагедията,  доказват точно обратното.

Снимката показва, че оградата е огъната навътре. Това означава, че ракетата трябва да е дошла отляво.
image

Руските журналисти както винаги са на линия броени минути след събитието? С "оперативните си действия" все повече оставят впечатлението, че предварително знаят къде и какво ще се случи.


Скрийншотът също показва, че ракетата е огънала оградата навътре.
image

Следващият скрийншот показва мястото, където ракетата се е взривила. 
image

Очевидна е посоката на движение на ракетата. Горната червена линия свързва мястото в оградата, където попада ракетата и мястото, където тя се взривява. Долната линия определя посоката, от която е излетяла ракетата.

След съпоставяне на снимките с картата на дадения район може да се установи откъде е изстреляна ракетата. 
image

image


Ракетата идва откъм Макеевка. Територията между Донецк и Макеевка в момента се контролира от руските наемници. От тази територия артилерийски снаряди могат да бъдат изстреляни само от руски терористи, които се опитват да обвинят за това украинската армия.
/С. Пески е точно в обратната посока - на картата горе се пада на оранжевата линия вляво от върха на червения триъгълник/

По-рано УД съобщи за придвижването на голяма колона руска военна техника през град Донецк. Жители на града потвърдиха, че колоната се движи през Донецк по посока на Макеевка.

УКРАЙНА ДНЕС


На зомбитата, дето цъкат минуси, каквито и факти да им навреш в очите, все ще си останат зомбита. Жалка омерзителна история сте...




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1311513
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.