Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2014 19:07 - Акция в подкрепа на Надежда Савченко в Москва
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 737 Коментари: 0 Гласове:
4



 Руският сайт Julia & Winston разказва за акцията в подкрепа на украинката-пилот Надежда Савченко в Москва на 26 ноември 2014 г. 

Преди да се съберат пред сградата на Държавната дума участниците са занесли в Генералната прокуратура на РФ заявление, в което се казва: «Обвинението, което е представено на гражданката на Украйна Надежда Савченко, противоречи на принципа на териториалността, който гласи, че всички лица, независимо от своето гражданство, носят отговорност според Наказателния кодекс на РФ само, ако са извършили престъплението на територията на Руската федерация. Очевидно е, че Славяносербският район на Луганска област, където според обвинението Надежда е извършила престъпление, по никакъв начин не може да се отнесе към територията на РФ. Дали Савченко е участвала и до каква степен е виновна в извършването на каквито и да е било престъпления на територията на Украйна е изключително в компетенцията на следствените органи на Украйна. Фактически Савченко сега е военнопленница и към нея трябва да се прилагат положенията на Женевската конвенция от 12 август 1949 година „Относно третирането на военнопленниците“, подписана от СССР и задължителна за съблюдаване от РФ. Но тъй като Украйна официално не води война, то Надежда Савченко няма статус на военнопленна. Подобно нарушаване на законността в условията на необявена война вече се е случвало в СССР през 1939 година, когато са били пленени и разстреляни хиляди полски офицери. Историята със Савченко е също като Катин, само че в мащабите на един човек.“

Julia & Winston припомня, че Надежда Савченко е щурман-оператор на въртолет Ми-24 от 3-ти отделен полк на Въздушните сили на Украйна. Докато участва в антитерористическата операция на територията на Източна Украйна, тя попада в плен при „опълченците“. След повече от две седмици в плен тя насила е изведена от Украйна и предадена на специалните служби на РФ. В Русия на Савченко са представени обвинения, че тя има отношение към убийството на двама руски журналисти до Луганск и че незаконно е пресякла границата. Според версията на следствения комитет Савченко, след като избягала от плена, вместо да се върне вкъщи, неизвестно защо се е отправила в Русия.

УД






Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1314659
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.