Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2014 20:06 - Рейтинг на 100-те най-влиятелни жени на Украйна
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1368 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 29.11.2014 12:07


 Украинското седмично писание „Фокус“ публикува ежегодния си рейтинг на 100-те най-влиятелни жени на Украйна. За пръв път за всичките девет години, през които се провежда класацията, най-влиятелна жена в Украйна стана не Юлия Тимошенко, която тази година зае второто място, а Жената за мир. 

Жената за мир е събирателен образ на хилядите украински жени, които от началото на Майдана и до днес се борят за свободна Украйна. Сред тях има военни, доброволци, жени и майки на воините, които защитават страната.

Много от тях станаха известни в цяла Украйна, като например доброволците, които работят в зоната на АТО: Татяна Ричкова, Дана Яровая, Альона Сонцеслава, Анастасия Береза и други. В национален мащаб влиянието на всяка една от тях може да изглежда незначително, но именно те, изгражащи събирателния образ на Жената за мир, днес активно пишат историята на Украйна.

В първата десятка няма нито една представителка на старата власт. Местата им са заети от Олга Богомолец (№ 5) и Людмила Денисова (№ 7), които с право могат да бъдат смятани за пробива на годината.

imageОлга Богомолец е съветник на президента и народен депутат. В миналогодишната класация тя е заемала 38 място. Това стремително изкачване нагоре се обяснява с голямата й популярност по времето на Майдана (Богомолец беше „главният лекар” на Майдана – б. ред.). На президентските избори през май тази година Олга Богомолец беше един от кандидатите и получи повече гласове от лидера на националистическата партия „Свобода” Олег Тягнибок и от лидера на украинските комунисти Петро Симоненко.

imageМястото, което заема министърът на труда и социалната политика Людмила Денисова в тазгодишния рейтинг, е свързано пряко със ситуацията в Източна Украйна. В едни извънредно сложни условия ръководеното от нея минитерство успява да извършва своевременно повечето плащания в социалната сфера – не само на украинските безработни и пенсионери, но и на вътрешните преселници от Крим и от зоната на АТО.

Още + снимки: УКРАЙНА ДНЕС




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307670
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.