Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2014 15:37 - Нощен телефонен разговор между лидерите на Германия, Франция, Украйна и Русия
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 4032 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Президентът на Франция Франсоа Оланд, канцлерът на Германия Ангела Меркел, президентът на Украйна Петро Порошенко и президентът на Русия Владимир Путин в телефонен разговор са обсъдили въпроса за мирното урегулиране на конфликта в Донбас.

Както съобщава пресслужбата на Елисейския дворец, Оланд и Меркел са настоявали за необходимостта от спазване на минските споразумения, както и за възможно най-бързото сформиране на контактна група в Минск за постигане на конкретни резултати в разрешаването на конфликта.

„Преговорите на контактната група трябва да се възобновят в Минск колкото се може по-скоро, за да се постигнат конкретни резултати по следващите точки с цел своевременно ефективно и устойчиво спиране на огъня, обмяна на военнопленници и подобряване на хуманитарната ситуация на териториите, които се контролират от сепаратистите“ – се казва в съобщението.

Ръководителите на Франция и Германия са настояли също така всички хуманитарни конвои от Русия, Украйна и ЕС да бъдат оформени в съответствие със законодателството на Украйна.

От пресслужбата на президента на Украйна отбелязват, че разговарящите са предложили срещата на контактната група за обезпечаване на прогрес на минските споразумения да се проведе до края на седмицата.

По-конкретно, на срещата си контактната група трябва да обсъди въпроса за спиране на огъня, спазване на разделителната линия, закрепена в Меморандума, оттегляне на войските и тежкото въоръжение, както и възможно най-бързото освобождаване на всички заложници.

В съобщението се казва още, че президентът на Украйна е подчертал необходимостта от бързото освобождаване от затвора на народния депутат на Украйна Надежда Савченко, чието здравословно състояние напоследък се е влошило.

След проведения телефонен разговор пресслужбата на президента на Русия подчерта важността на възможно най-бързото провеждане на среща на контактната група с цел реализация на минските договорености и установяване на диалог между Киев и Югоизточна Украйна.

В допълнение бе съобщено, че  е  бил разгледан въпросът за икономическото възстановяване на пострадалите региони и предоставянето на хуманитарна и социална помощ за населението.

Страните са се договорили да продължат в близко време телефонните контакти в „нормандски формат“.

УД




Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313648
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.