Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2015 12:13 - Казахстан предаде на украинските власти хуманитарна помощ за Донбас
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1129 Коментари: 0 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Казахстан изпрати хуманитарна помощ за източните райони на Украйна, съобщи пресслужбата на МВнР на републиката.

В събота на представители на украинската Държавна служба по извънредните ситуации са били предадени хранителни продукти на обща стойност 69 727 875 тенге  (628 052 лева), включително 127 875 месни консерви, 40 тона захар, 150 тона елда и 36 000 литра  олио, се казва в разпространеното прессъобщение на външното министерство.

Предаването на хуманитарната помощ е станало в град Северодонецк, Луганска област, в присъствието на заместник областния управител на Луганска област и представители на международни организации като Международния комитет на Червения кръст, Службата на Върховният комисариат на ООН за бежанците, Фонда за международна помощ и развитие IRD, Фонда „Александър Романовский“, а също и на украински и казахстански медии.

Съветникът на посланика на посолството на Казахстан в Украйна Аргин Оспанов връчи на украинската страна сертификат за дарение и отбеляза, че „днес Украйна преминава през труден период на своето формиране и развитие и в тази ситуация Казахстан не може да остане настрана“. „В съответствие с поръчението на президента на Република Казахстан Н.А. Назарбаев на нуждаещите се югоизточни региони на Украйна е изпратена хуманитарна помощ, състояща се изключително от храни на обща стойност над 380 000 щатски долара“, отбеляза той.

Според прессъобщение на украинската Държавна служба по извънредните ситуации, в събота жителите на Източна Украйна са получили общо 300 тона (6 вагона) хуманитарна помощ от Казахстан.

По думите на първия заместник-ръководител на службата Анатолий Бойко, от момента на постигане на споразумение между президентите на Украйна и Казахстан,  Държавната служба по извънредните ситуации съвместно с посолството на Казахстан и Комитета за държавния материален резерв към Министерството на икономиката на Казахстан са координирали процеса на доставка на хуманитарната помощ.

Част от нея ще бъде раздадена в освободените райони на Луганска област. Освен това ще се решава въпросът за доставка на храни в Донецк и Луганск, отбелязва пресслужбата на украинската Държавна служба по извънредните ситуации.

ukrainadnes.com




Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1314345
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.