Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2015 14:55 - Интерпол издирва бивши високопоставени украински държавни чиновници
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 3735 Коментари: 0 Гласове:
5



 image

Специална комисия на Интерпол реши да обяви за международно издирване („червен бюлетин“) бившия президент на Украйна Виктор Янукович, неговия син Александър Янукович, бившия премиер Николай Азаров и други бивши високопоставени длъжностни лица, заяви министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков.

„Днес, няколко месеца след обръщението през март 2014 г., след аргументиране и изготвяне на различни пояснения, специална комисия на Интерпол взе решение в съответствие с изготвените от МВР, Генералната прокуратура на Украйна и СБУ заявления.

Обявени за международно издирване от Интерпол (червен бюлетин – задържане с цел екстрадиране в Украйна) са: Виктор Фьодорович Янукович, Александър Викторович Янукович, Николай Янович Азаров, Раиса Василевна Богатирьова, Ю.В. Колобов (бивш министър на финансите на Украйна), Г.Б. Дзекон (бивш ръководител на „Укртелеком“), написа шефът на МВР на страницата си във Фейсбук в понеделник.

По думите му работата с Интерпол „по редица други обвиняеми от Украйна лица продължава“.

А. Аваков напомни също така, че по-рано Интерпол е обявил за международно издирване ексминистъра на горивата и енергетиката на Украйна Едуард  Ставицкий, бизнесмена Сергей Курченко, бившия първи вицепремиер Сергей Арбузов, бившия министър на доходите и данъците на Украйна Александър Клименко, бившия заместник-ръководител на данъчната служба на Украйна Андрей Игнатов и председателя на борда на директорите на „Брокбизнесбанк“ Александър Динник.

Преди това, в края на миналата година, началникът на главния следствен комитет на управлението на Службата за безопасност на Украйна Василий Вовк каза, че СБУ очаква Интерпол скоро да издаде „червен бюлетин“ за бившите високопоставени чиновници на страната.

На свой ред главният прокурор на Украйна Виталий Ярема е изразявал тогава недоумение защо Интерпол не е обявил за международно издирване Виктор Янукович и редица други високопоставени лица: „Седем човека начело с Виктор Янукович днес не са обявени за издирване от Интерпол. Те не дават никакъв отговор.“


ukrainadnes.com

 




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1308028
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.