Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2015 12:30 - Украинското МВнР настоява Русия да изтегли незабавно своите подразделения от територията на Украйна
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 990 Коментари: 0 Гласове:
3



 Вечерта на 13 януари МВнР на Украйна разпространи официално заявление, в което призовава Русия да спре своята подкрепа за тероризма в Донбас.

Публикуваме пълния текст на заявлението:

На 13 януари при артилерийски обстрел от страна на проруски терористи на украински блокпост край населения пункт Бугас, Донецка област, един от снарядите попадна в междуградски автобус.

Загинаха 11 мирни жители, още 17 бяха ранени. Изказваме искрените си съболезнования на роднините и близките на нашите загинали съотечественици, както и надежда за бързото възстановяване на ранените.

Обстрелът е извършен откъм гр. Докучаевск, който е под контрола на незаконни въоръжени формирования. Всички факти свидетелстват за това, че тази ужасяваща трагедия не е била случайност  – в района на блокпоста няма подразделения на Въоръжените сили на Украйна, следователно терористите съзнателно са нанесли удара си по мирни жители.

Маршът на единството, който се състоя наскоро в Париж, както и многобройните демонстрации по целия свят, ясно показаха,  че свободната демократична общност се противопоставя категорично на всеки опит за сплашване и терор, а също така потвърдиха колко голяма е цената на всеки човешки живот, отнет в резултат на престъпните действия на международния тероризъм.

В същото време в Източна Украйна продължават открито да действат терористични групировки, които получават въоръжение и подкрепа от Руската федерация. Руските патрони и снаряди, които попадат на украинска територия по престъпен начин, продължават да убиват не само украински военни, но и мирни жители.

Само за периода след подписването на Минските споразумения, които руската страна и подкрепяните от нея незаконни въоръжени формирования цинично отказват да изпълняват, загинаха 118 мирни жители. Днес към този трагичен списък бяха добавени още 11 имена.

Призоваваме международната общност да не допусне смъртта на украинските граждани – невинни жертви,  загинали от ръцете на въоръжени терористи – да се превърне в  обикновена статистика. Извършеният от проруските екстремисти ужасяващ атентат, както и всичките им действия, насочени срещу общочовешките ценности, трябва да бъдат решително осъдени и наказани.

За пореден път настояваме Русия да изтегли незабавно своите подразделения от територията на Украйна, да спре да подкрепя тероризма, да чуе призивите на международната общност за необходимостта от пълното прилагане на Минските споразумения и връщането на мира в Донбас.

www.ukrainadnes.com




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307710
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.