Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2015 13:19 - Кой е убивал протестиращите на Майдана - според украинското МВР и не само
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 2169 Коментари: 0 Гласове:
17

Последна промяна: 27.01.2015 19:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Сайтът Segodnya.ua на 26 януари публикува като новина заявление на представител на украинското Министерство на вътрешните работи за това, че Сергей Нигоян и Михаил Жизневский, първите загинали на Майдана, не са били убити от украинската милиция.

Всъщност това не е сензация - «Сегодня» просто е публиковал своя собствена новина отпреди една година. Тя беше препечатана на много други сайтове: УНИАНGazeta.ua112, «Обозреватель«, 24tv.uadepo.uaubop.info и др. Между другото, на повечето от тях тази информация вече е махната.

В псевдо-новината се разказва за това, че Сергей Нигоян и Михаил Жизневский са могли да бъдат убити с цел ескалиране на конфликта и оправдаване на по-нататъшното използване на оръжие от страна на протестиращите. Че украинската милиция не разполага с такова оръжие и патрони, с които  са били убити Нигоян и Жизневски. Всички медии, които са  публикували новината, се позовават на «Сегодня». Същевременно новината отдавна е махната от сайта на «Сегодня», но все още излиза в търсачките.

Фотодоказателства за написаното по-горе и по-долу - тук (обръщаме внимание на датите на публикациите).

«Сегодня» цитира думите на първия заместик-началник на следственото Главно управление на МВР Виталий Сакал. Но това са думи на Сакал отпреди точно една година - 23 януари 2014 г. - неговият коментар може да бъде намерен на сайта на МВР и на самия сайт «Сегодня».

Освен това, в публикацията от 26.01.2015 г. продължават да наричат Сакал първи заместик-началник на следственото Главно управление на МВР. Междувременно, още от 2 март 2014 г. Сакал не е заместник, а е началник на следственото ГУ на МВР, а от 16 април се издига още повече - до заместник министър на МВР.

stopfake.org
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Малка ремарка по повод на вестник "Сегодня":
Собственост е на Ринат Ахметов.
Преди десетина дена - на 14.01.2015 г. - за негов главен редактор беше назначен Олес Бузина.
Ето какво казва по този повод Генадий Березовский, главен редактор на вестник "Деловой Донбас":
"Назначаването за главен редактор на вестник «Сегодня» на един редови  журналист на вестника - скандалния украинофоб и откровен рашист Олес Бузина - слага последната точка в биографията на собственика на вестника Ринат Ахметов като истински предател на интересите на украинския народ.  Това може да бъде наречено и идеологическа диверсия във военно време."
Цитатът е от сайта "Остров", който (напомням вече споменаваното в други мои постове) е донбаски сайт и по подразбиране не може да бъде заподозрян в "симпатии към фашистите-бандеровци". Просто го списват трезвомислещи хора.

Трябва да е ясно, че информационната война е много важна част от така наречената "хибридна война", която русия води срещу Украйна. И за която хвърля ужасно много средства не само днес, а от години.
Не знам дали българските рашисти, в частност тези, които се вихрят неудържимо в блог.бг, получават нещо от тези средства или просто безплатно се изявяват като полезни идиоти - нямам намерение да ги мисля, това си е техен личен проблем.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Та кой е убивал протестиращите на Майдана, ако това е направено с оръжие и патрони, с които украинската милиция не е разполагала.
Неоспорими факти може да предостави следствието, което продължава.
Разследването е свързано с безброй обективни трудности, за което не веднъж е заявявал председателят на СБУ (Службата за сигурност на Украйна) Валентин Наливайченко.

Междувременно се трупат доста интересни факти.

На следващата снимка е едно руско момче, казва се Николай Козлов и името му нашумя през септември, 
когато загуби двата си крака по време на бойните действия в Донбас.
"Той е войник. Дал е клетва и често е изпълнил заповедта... Гордея се с него. Той е истински войник.", - казва тогава за Эхо Москвы баща му.
Ок. 
 Николай Козлов, както и много други руснаци, си има профил в руската социална мрежа "Вконтакте". Снимките му са оттам.
На снимката вляво - с униформа на украинската милиция.

"За тези, които не са разбрали - това момче се снима с униформа на  украинския Беркут през зимата в Киев и през пролетта в Крим. Вярвате ли, че той е бил сам? А сега още веднъж си задайте въпроса кой разстреля Небесната сотня на ул. Институтска? Има ли още някой, който да се съмнява в руската следа в трагедиите на Майдана?!" - е писал по този повод журналистът Андрей Булгаров във Facebook.

image

Николай Козлов не е единственият, който качва в мрежата "Вконтакте" подобни снимки.
Темата е огромна и заслужава отделен пост.
За тези, които се справят с руския, засега - това и това.

Накрая - един мой пост от преди година - 24.01.2014 г. - писан, без да имам и най-малката представа, че днес ще се налага да пиша на тази тема.

Между другото, росийските солдати в Донбас, преоблечени като, прости, Господи, "местни опълченци", продължават да не отчитат един много прост нюанс. Езикът и произношението.
За украинското ухо "украинският руски" и "росийският руски" се различават точно както се различават "английският английски" и "американският английски".




Гласувай:
19



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1308042
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.