Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2015 16:34 - По-силно от оръжието
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1447 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Вчера в кино „Одеон“ в София бе прожектиран документалният филм „По-силно от оръжието“ – един филм за Майдана и за протеста в Украйна, започнал през ноември 2013 г. и завършил в края на февруари 2014 г. Филм за нежеланието на повечето украинци да се върнат в руската империя, възраждана от Путин.

Филмът показва героизма и саможертвата на хората, които искат да се наричат европейци. По време на Майдана бяха убити 103 души. Едва сега разбираме, че това е било дело на руски снайперисти, поканени от тогавашния президент Виктор Янукович.

„По-силно от оръжието“ е филм за достойнството, за свободата, филм против корупцията и предателството на държавно ниво. Той е заснет от киевското творческо обединение „Вавилон`13″ и в София беше представен от Оксана Судомир.

Българската столица е един от градовете в Европа, където „По-силно от оръжието“ вече е показан или ще бъде показан.

„Филмът бе добре посрещат в Швеция, Полша, Македония, Германия, Англия, Румъния и други страни“, сподели пред зрителите пани Оксана.

„Виждате, че във филма героите говорят както на украински, така и на руски език“, каза емоционално посланикът на Украйна Микола Балтажи. „А това означава, че Кремъл умишлено раздухва темата за езика в Украйна, тези хора нямат нужда от защитата на Путин. И това, което прави Русия в Източна Украйна – през ХХІ век да използва танкове и ракетни системи, за да ни върне в империята – е недопустимо!“

„По-силно от оръжието“ бе прожектиран пред пълна зала. Организатор на прожекцията е електронното издание „Украйна днес“, представлявано в София от украинския българин Владислав Будников. Пред изданието „УБВести“ той заяви, че в момента се води както фактическа, така и информационна война.

„С този филм искахме да покажем на българите една друга гледна точка, а именно че Майданът не е държавен преврат, а е революция на достойнството, стремеж на един народ да бъде част от цивилизована и демократична Европа.“

На 19 февруари от 16.20 ч. „По-силно от оръжието“ ще бъде показан и в Нов български университет.

След края на прожекцията, входът за която беше свободен, хората дариха средства за организирането на презентацията и за изпращане на поредната хуманитарна пратка за Източния фронт. (Васил Жукивский, УБВести)

Видео и снимки от кино "Одеон"
 




Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1308008
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.