Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2015 16:59 - На Кремъл ще му останат само два варианта за действие
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1755 Коментари: 0 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Предложението на украинското ръководство за въвеждане на миротворци в районите, окупирани от руските военни и от подконтролните на Кремъл екстремисти, поставя Путин в невероятно трудна ситуация. Това е един вид шахматна вилица, от която не може да се излезе без загуби.

Кирил Сазонов, украински политолог, политически анализатор и журналист

В случай че Евросъюзът и САЩ бързо се съгласят с този сценарий, руският агресор без съмнение ще загуби. На Москва й остава избор, но не по-голям от този на новобранец във войнишка столова. Не можеш да си избираш нещо от някакво голямо меню. Изборът е да ядеш каквото ти дават или да си тръгнеш гладен.

Тоест да загубиш тактически или стратегически.

Ако границите бъдат контролирани от международен контингент, екстремистите остават с вързани ръце – вече няма да могат да имитират стрелба на украинската армия и безнаказано да извършват внезапни нападения на диверсионни групи.

Да стрелят от своята територия по Украйна или миротворците – също ще е доста опасно. Защото в отговор ще долети не само украински снаряд и европейска загриженост. Ще долети американска или европейска крилата ракета „Томахоук“, а може и не само една.

А в Москва ще долетят такива санкции, че вече никой няма да има време да ожалва Кобзон. Путин и неговите марионетки няма да пожелаят да платят такава цена. Ще им се наложи да се откажат от разпалването на война. Това само по себе си вече разваля сегашния сценарий на московския спектакъл.

В условията на принудителен мир на Кремъл ще му останат само два варианта за действие – все същата шахматна вилица.

Путин може да се примири с тактическата загуба и да си тръгне от Донбас. През контролирана от миротворци граница е невъзможно да снабдява екстремистите с оръжие. Проблематично става дестабилизирането на Украйна и шантажирането на Киев.

Да махне с ръка и да се оттегли веднага с минимални загуби за имиджа си – това е вариантът на бързата тактическа загуба. Без подкрепа, финансиране и защита екстремистите са не само небоеспособни – те са нежизнеспособни. Така че Украйна ще си върне контрола върху Донбас за една година без мащабни военни действия.

Другият вариант за Москва е да не отстъпва нито метър, избирайки стратегическата загуба. Тоест да допусне миротворци само до разграничителната линия в Донбас, като остави границата на „ДНР“ и „ЛНР“ с Русия отворена и под свой контрол. В тази ситуация могат да крещят до прегракване „Няма да изоставим нашите хора“ и „Нищо няма да връщаме – ние победихме“. Да крещят колкото си искат.

Украйна укрепва границата по разграничителната линия и блокира транспортните артерии, за да не допусне влизането на оръжие и терористи на украинска територия. Естествено, ще настъпи рязко затягане на пропускателния режим.

В тази ситуация регионът с разрушена инфраструктура и рухнала икономика фактически остава под политическия и икономически контрол на Русия. И понеже в бюджета на РФ вече няма пари за такива играчки, Донбас ще се превърне в онзи камък на шията, който ще унищожи руската икономика. Пак за година или две.

В Кремъл със сигурност прекрасно разбират към каква яма ги тласка стратегията на Украйна. И ще хвърлят всичките си сили, за  да избегнат появяването на международния миротворчески контингент.

В най-скоро време от Москва, Донецк и Луганск ще започнат да идват резки и гневни заявления. Защото за Кремъл мирът и миротворците означават поражение.

 

От друга страна, руската агресия вече на всички им дойде до гуша. Затова Москва ще бъде активно подтиквана към катастрофа въпреки съпротивата, сълзите и крясъците.

ukrainadnes.com




Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307904
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.