Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2015 19:26 - Хибридно военно положение. В Украйна са създадени Донецка и Луганска гражданско-военни областни управи
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 2078 Коментари: 0 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 На 5 март украинският президент Петро Порошенко подписа указ за създаването на гражданско-военниоргани на държавно управление, съобщава "Украина сегодня".

В указа се предвижда вместо досегашните областни управи да бъдат създадени Донецка и Луганска гражданско-военни областни управи. Създават се и гражданско-военни администрации на общинско и градско ниво в редица градове на Донецка и Луганска област, както и в много села в региона.

На председателите на новосъздадените органи на държавно управление се възлагат пълномощия и задачи, свързани с кадровия състав и конкретната работа на места. На редица длъжности е предвидено назначаването на военнослужещи и представители на правоохранителните органи.

Всички дейности по изпълнението на президентския указ трябва да се извършват съвместно с ръководителя на Антитерористичния център към Службата за сигурност на Украйна и със секретаря на Съвета на национална сигурност и отбрана.

Указът е издаден в съответствие със Закона за гражданско-военните администрации, приет от Върховната рада на 3 февруари т.г. и подписан от президента на 26 февруари.

Законът урежда създаването и дейността на гражданско-военните администрации в качеството им на „временни органи на държавно управление, които действат като част от структурата на Антитерористичния център към Службата за сигурност на Украйна и се създават с цел да се гарантира действието на Конституцията и законите на Украйна, да се гарантират сигурността и нормализирането на живота, обществения ред, противодействието срещу диверсионни прояви и терористични актове, недопускането на хуманитарна катастрофа в района на провеждащата се антитерористичната операция”.

Според закона гражданско-военните администрации се създават при необходимост по решение на президента на Украйна в районите, където органите на местната власт са се самоотстранили или не изпълняват функциите си.

Президентският указ влиза в сила в деня на публикуването му.

УКРАЙНА ДНЕС




Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1311985
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.