Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2015 13:40 - Военна хроника в зоната на АТО за 26.04.2015г. – „Информационна съпротива“
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1405 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 01.05.2015 08:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
imageДмитрий Тимчук, военен кореспондент

8.00 часа, 27.04.2015 г.

Оперативни данни от организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

През изминалите почивни дни (25-26.04.2015) руско-терористичните войски в Донбас обстрелваха позициите на украинската армия и цивилни обекти практически по цялата линия на съприкосновение на страните, включително с използването на „изтеглено тежко въоръжение (120-мм минохвъргачки, тежка бронирана техника, 122-мм и 152-мм артилерия).

В събота (25.04.) руско-терористичните войски обстрелваха през целия ден опорния пункт на силите на АТО в района на Широкино. Под прикритието на минохвъргачен огън „работеше“ и танк, също така екстремистите откриваха огън с гранатомети и голямокалибрени картечници. След откриването на ответен огън от украинските сили по тактическите групи на терористите, интензивността на обстрелите рязко намаля.

В района на Пески две групи на екстремистите предприеха поредния опит да се придвижат към украинските позиции. Атаката се проведе по добре отработена схема – едната група се опита с интензивен огън да неутрализира огневите точки на силите на АТО, а другата напредна към позициите на украинските войски. Но след като прикриващата група (около 20 терористи с автоматични гранатомети АГС-17, минохвъргачки и голямокалибрени картечници) попадна на подготвената система за огнево противодействие,  веднага започна да се изтегля. Съответно, придвижването на първата група се оказа проблемно и завърши практически на изходната им позиция.

В района на Пески руско-терористичните войски задействаха и бронирана техника, 120-мм минохвъргачки и зенитни системи. Прави впечатление, че екстремистите се опитваха да озползват тези средства за унищожение комплексно, във взаимодействие, в съответствие с тактическите правила за използване на сухопътните войски.

image

Ситуацията в Източна Украйна в 00:00 ч. на 26.04.2016 / Министерство на отбраната на Украйна

Освен това, екстремистите постоянно обстрелваха с тежко пехотно въоръжение позициите на украинските войски в района на Опитное, Авдеевка, Кировское, Счастие, Кримское, Соколники, Мироновское, Майорское. На няколко участъка по този начин екстремистите прекриваха прегрупирането си и възпрепятстваха наблюдението от наша страна на техните бойни редици.

В района на Авдеевка, Новотошковка, Гранитное се забелязват опити на терористите за провеждане на наземно и въздушно разузнаване (с използване на БПЛА – безпилотни летателни апарати, и наземни ДРГ – диверсионни разузнавателни групи).

Нараства броят на наблюдателните пунктове на екстремистите на предната линия, регистрирани са значителен брой групи за коригиране на артилерийския огън.

Регистрирана е появата в „прифронтовите райони“ на „ДНР“ и „ЛНР“ на подразделения за артилерийско разузнаване на редовната руска армия (по-рано организацията ИС регистрира дадените подразделения на границата с Украйна, в райони на Руската федерация).

Продължава прехвърлянето на формирования на руско-терористичните войски през Максимово и Телманово към района Чермалик – Павлопол – Широкино. Командването на екстремистите през последните две денонощия прехвърли в дадения район 11 единици бронирана техника и около 50 терористи, дошли от северното направление (в групата има три 120-мм минохвъргачки и два ПТРК). Бронирата техника се прехвърля по 3-4 единици, съпроводена от пехота.

Сред екстремистите активно се разпространяват слухове за „диверсионни атаки“ на украинската армия „с миниране на местността“ в отсечката между Телманово и Новоазовск.

Отбелязва се прехвърляне през Углегорск по посока към Ясиноватая последователно на две моторизирани пехотни подразделения на екстремистите, усилени с танкове. В първото са регистрирани 14 ББМ (МТ-ЛБ, БМП-1,2) и няколко БТР-82А. Във второто - 6 верижни ББМ и 6 товарни автомобила.

В района на Красний Пахар командването на терористите прехвърли на предните огневи позиции минохвъргачна батарея (пет 120-мм монохвъргачки), като едновременно с това с 3 БМП-2 пристигна и пехотен взвод, усилен с танкове.

Между Еленовка и Докучаевск екстремистите също се прегрупират. Налице е прехвърляне на 5 единици бронирана техника от Докучаевск на северозапад, към Степное. В този район премина и колона от 3 товарни автомобила, 1 МТ-ЛБ и 1 БТР-70. 

Терористите продължават да формират ударна група между Красногоровка и Пески. В този район интензивно се струпват материално-технически ресурси (боеприпаси, гориво, резервни части за военната техника).

В Куйбишевски и Петровски райони на Донецк, на територията на няколко логистични склада и терминали терористите организираха бази за бойните си машини.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания 

Превод: Diana M Dian




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1314659
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.