Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2015 20:50 - Военна хроника - 07.05.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1024 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageДмитрий Тимчук, военен кореспондент

9.20 часа, 07.05.2015 г.

Оперативни данни от организацията „Информационна съпротива” (ИС):

През изминалото денонощие руско-терористичните войски отново използваха активно тежко въоръжение при обстрелването на позициите на украинските войски. При това на този етап придвижванията на тежкото въоръжение (извеждане на позициите за стрелба и след обстрела изтегляне в дълбочина на позициите) екстремистите извършват вече открито, практически без мерки за маскировка.


image

Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 6 май / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

На Приморското (Мариуполско) направление в района на Широкино терористите активно обстрелват с 120-мм минохвъргачки, както и (на по-къси интервали) с 122-мм и 152-мм САУ (самоходни артилерийски системи). По време на обстрела екстремистите се опитват не само да нанасят удари по позициите на подразделенията на силите на АТО в района на шосето Новоазовск – Одеса, но и да унищожат всички сгради, намиращи се непосредствено в източната част на селото.

През последното денонощие са обстрелвани също така и позициите на украинската армия в района на Пески, Авдеевка, Опитное, Гранитное, Станция Майорская, Счастие, Новотошковка, Кримское, Ленинское и редица други. В района на Пески екстремистите интензивно и постоянно обстрелват с минохвъргачки през малки интервали от време. В района на Авдеевка освен монохвъргачки терористите активно използват голямокалибрени картечници (в повечето случаи именно с тяхното използване започват минохвъргачните обстрели и ударите на бронираната техника по украинските позиции). В тези райони противникът действа с мобилни огневи групи.

През последното денонощие екстремистите обстрелваха също така интензивно позициите на силите на АТО и района на Счастие и Станица Луганская със стрелково оръжие, 82-мм минохвъргачки, автоматични гранатомети и зенитни системи ЗУ-23-2.

В района Донецкое–Новотошковка–Кримское–Трьохизбенка се разгаря „малка война на военното разузнаване“. В появилата се зеленина в местните крайречни зони и дерета са регистрирани сблъсъци между групи диверсанти и разузнавачи на руско-терористичните войски с мобилни групи на украинската армия. В този район действат значителен брой малки групи и формирования на руско-терористичните войски (ДРГ на бандитското формирование „Призрак“, малки полуавтономни банди от т.нар. „казачество“, руски спецназ, групи наемници от граждани на РФ – ветерани от въоръжени конфликти). На посочения участък постоянно се наблюдават въоръжени сблъсъци, боеве, засади (в отговор украинските войски извършват контразасадни действия), рейдови действия и т.н. От време на време терористите използват и артилерия и бронирана техника.

В Макеевка и в покрайнините на Донецк „органите за сигурност“ на терористичната организация „ДНР“ при поддръжката на специални групи, окомплектовани от колаборационисти – бивши украински милиционери, извършват мащабни „филтрационни мероприятия“ за залавянето на „шпиони“, „диверсанти“, „украински партизани“ и „украински нелегални“ (което означава всички граждани, които демонстрират проукраински възгледи). Вниманието е насочено главно към проверката на превозните средства. Имало е случай, при който от преминаващ автомобил е хвърлена граната по блокпост на екстремистите, в резултат на което те рязко активизираха „мероприятията за повишаване на сигурността“ (в свой „оперативен доклад“ терористите посочват, че гранатата е хвърлена от младо момиче).

Придвижване на сили и средства на терористите:

-         - Фланговата позиция на терористите в района на Горловка (от Майорский до Светлодарск) за последното денонощие бе усилена с минохвъргачна батарея, 3 танка и 4 ББМ.

-                   На Луганското направление е регистрирано прехвърляне (през Краснодон откъм РФ) на танково подразделение, ескортирано от моторизирана пехотна група (12 танка, 4 ББМ: 3 БМП-2 и 1 БТР-70). Посока на движение – Первомайск.

-         От Телманово към Новоазовск тръгнаха 2 колони с доставки (всяка по 6-7 закрити камиона), танково подразделение (6 танка) и моторизирано пехотно подразделение (18-20 единици бронирана техника и около 120-130 души личен състав).

-          Екстремистите усилено прехвърлят зенитни системи ЗУ-23-2 в определени райони – в района на Бахмутското шосе, в района на Весела Гора, в района на Авдеевка (общо 9 бр.). Тези зенитни системи действат в малки мобилни огневи групи на екстремистите, стрелят прицелно по позициите на украинските войски и веднага бързо се изтеглят.

-         През последното денонощие е регистрирано и придвижването на 37 автомобила за нуждите на формированията на руско-терористичните войски на окупираната територия и около 65 единици, пристигнали от РФ.

-         В северната част на Луганск е регистрирана колона от закрити камиони (8 бр.), придружени от 1 МТ-ЛБ и 1 БТР-80.

-         Не спира и активното прехвърляне на конвои с доставки през Петровския район на Донецк и през Докучаевск.


Дмитрий Тимчук

Ръководител на Център за военно-политически изследвания

 

Превод: Diana M Dian



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307780
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.