Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2015 09:43 - Русия наблъска Донбас с оръжие, а сега се отделя от него с граничен ров
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1087 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 27.05.2015 10:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В Ростовска област по протежение на руско-украинската граница вече е издигната ограда с дължина над 40 километра и са изкопани около 100 километра ровове.

За това съобщава "Российская газета",  като се позовава на регионалното гранично управление на ФСБ на Русия.

"Инженерното укрепване на държавната граница се извършва с цел гарантиране стабилността на Донския край, както и предотвратяване на незаконния трафик на оръжие", се казва в съобщението.

Също така се отбелязва, че от началото на годината в Ростовска област граничарите повече от 60 пъти  са предотвратили незаконния превоз през границата на оръжие и боеприпаси. /Естествено, в посока от Украйна към РФ. За обратната посока няма никакви ограничения - дори и за танкови ешелони./
Били са конфискувани повече от 40 огнестрелни оръжия, около 6 000 бр. боеприпаси, над 200 гранати, 100 снаряда и над 30 мини.

Задържани са над  130 нарушители на граничния режим и около 300 нарушители в приграничните райони.

Съобщава се, че руските граничари пет пъти са били принудени да използват оръжие за пресичане на незаконни действия на границата, включително на действия, заплашващи сигурността на служители на ФСБ и местни жители.

pravda.com.ua
.............................................................................................................................
Всичко това потвърждава предположенията, че кремъл планира превръщането на Донбас в постоянен източник на напрежение и терористичен анклав на територията на Украйна, която ще трябва да се справя както с въоръжените от русия терористи, така и с хуманитарната катастрофа, възстановяването на инфраструктура, предприятия и т.н.

Да ви се не видяло и "братята", и чудото... кремълски орки.
................................................................................................................................

Русия строи укрепления на руско-украинската граница, за да не могат екстремистите да върнат обратно в Русия. Това заяви на брифинг вчера Андрей Лисенко, говорител на президентската администрация по въпросите, свързани с АТО, предава ЛІГАБізнесІнформ.

"Те строят инженерни съоръжения с цел, ако екстремистите поискат да се върнат обратно в РФ, да нямат такава възможност - за тях вече няма път назад. Ако екстремистите поискат да се върнат в РФ с военна техника, тя вече няма да може да напусне спокойно територията на Украйна и ще бъде блокирана", каза Лисенко.

"Това е един много ясен сигнал за наемниците, които са сега в Донбас. Те са дошли тук, но няма да могат да се върнат обратно. Има вероятност да се върнат, но не живи."




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313220
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.