Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2015 22:21 - Михеил Саакашвили стана областен управител на Одеска област
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1078 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 02.06.2015 09:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Днес президентът на Украйна Петро Порошенко представи в Одеската областна държавна администрация новия й ръководител – бившия  грузински президент Михеил Саакашвили.

image

Порошенко изказа благодарност на досегашния областен управител Игор Палица за това, че през последната година той е изпълнил успешно най-главната задача в региона – запазването на териториалната цялост на Украйна. По думите на Порошенко, същевременно страната трябва да решава и други задачи – на първо място изкореняване на корупцията и децентрализация на властта.  

В речта, с която представи новия областен управител, Петро Порошенко нарече Саакашвили „човек, който прави невъзможните неща възможни” и сподели, че познава качествата му още от времето на съвместното им следване в Киевския институт за международни отношения.

image

Порошенко също така съобщи, че вчера е подписал указ за предоставяне на украинско гражданство на грузинския експрезидент, а днес — указ за назначаването му за ръководител на Одеската областна държавна администрация.

image

В първото си изказване на новата длъжност Михеил Саакашвили подчерта, че  Одеса му е любим град – уникален и с огромен потенциал.

Той призова за игнориране на изкуствено създаваните конфликти, обединяване на гражданите в името на гражданското съгласие и развитието, създаване на прозрачни правила за всички.

Саакашвили подчерта, че главното богатство на Одеса е нейното национално и културно разнообразие, което трябва да бъде ценено и трябва да бъдат полагани усилия за неговото запазване.

Новият областен управител заяви, че ще направи всичко възможно за привличането в Одеса на повече туристи и инвестиции.

Той сподели впечатленията си от обиколката из областта. „Жалка картина, толкова е запуснато всичко, ужасни пътища и  т.н. Но десетилетия на разруха не могат да бъдат преодолени за един или два месеца… Всички ме предупреждаваха: това е изключително рисковано начинание, тук е пълно с бандити, ще ти прекършат гръбнака – и точно затова се съгласих”.

image

Първото разпореждане на Михеил Саакашвили е свързано със системата за обратна връзка с гражданите.

„Разпоредих  да бъде модернизиран сайта на Одеската областна държавна администрация. Недопустимо е той да не може да се използва за онлайн обръщения”,  написа Саакашвили в своя профил в Twitter.

Той също така съобщи, че в сградата на ОДА ще има урна за писмени обръщения лично към него: „Необходимо е тясно взаимодействие с гражданите на Одеса.”

Днес в района на Одеската областна държавна администрация бяха въведени засилени мерки за сигурност.

image

image

image

Стратегическото значение на Одеска област и необходимостта от силно ръководство нарастна, след като Украйна този месец денонсира споразумението между правителствата на Украйна и РФ за извършване на превози от военен характер между двете държави (включително транзитно преминаване на руска армия и военна техника през Украйна към трети държави) което съществено засяга интересите на Русия в Приднестровието (граничещо с Одеска област) и съответно  увеличава напрежението в този регион.

dumskaya.net 

-------------------------------------------------------------------------------------

Второй дюк де Ришелье?
Одесситы приветствуют нового губернатора – Михаила Саакашвили





Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307594
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.