Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2015 22:41 - Военна хроника – 11.06.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 802 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 11.06.2015 22:41


 imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

8.30 часа, 11.06.2015 г.

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

Руско-терористичните войски в Донбас продължават да обстрелват активно позициите на украинските войски, като използват пехотно въоръжение, стволна (122-мм и 152-мм)  и реактивна (РСЗО) артилерия.

На Приморското направление в района на Широкино и северно от него екстремистите използват 120-мм и 82-мм минохвъргачки (включително мобилната версия на базата на автомобили УАЗ-469 и ГАЗ-66). Освен това е регистрирано използването на 152-мм артилерия (украинските позиции бяха обстреляни с една 6 оръдейна батарея).

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 11 юни / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

През последното денонощие в района на Опитное, Водяное и южно от Авдеевка, след като украинските позиции три пъти бяха обстреляни с гаубици Д-30, към предната линия се придвижиха 2 бронирани групи на терористите (всяка с 1-2 танка и 3-4 ББМ), които обстреляха прицелно предните позиции на украинските войски. След като силите на АТО откриха ответен огън, бронираните групи отстъпиха към Спартак под прикритието на минохвъргачки и гранатомети АГС-17.

Северно от Авдеевка (района на Ленинское, Новгородское) екстремистите неколкократно откриваха огън със 120-мм и 82-мм минохвъргачки, АГС-17, нанесоха и няколко удара със 122-мм артилерия.

През последното денонощие бандитските формирования, съсредоточените в района Стаханов – Ирмино – Кировск – Фрунзе, обстрелваха методично позициите на украинските войски в района на Попасная (включително и Золотое). Екстремистите използваха предишната тактика – придвижване на пехотни групи към „неутралната ивица“ с огневите атаки от 120-мм и 82-мм минохвъргачки. Регистрирани са и опити за съвместни действия на бронирана техника и ЗУ-23-2.

В района на Луганское, Рассадки, Мироновский, освен „традиционните“ дневни обстрели с минохвъргачки и нощните – с бронирана техника (използват се по-рано оборудвани позиции за танковете, които през нощта излизат на тези позиции и откриват прицелен огън – обикновено по 5-6 снаряда – по разузнати по-рано цели), екстремистите предприеха редица опити да организират засади на предната линия (включително със снайперисти) с цел внезапно обстрелване на украинските позиции от близка дистанция.

Отбелязва се активност на бандитските формирования в района Соколники – Кримское – Новотошковка, където екстремистите обстрелваха позициите на силите на АТО с автоматични гранатомети АГС-17 и голямокалибрени картечници.

Също така са нанесени огневи удари по позициите на силите на АТО в района на Трьохизбенка. Самото населено място и позициите на украинските войски в този район няколко пъти бяха обстреляни със 152-мм артилерия. Действаше 3-оръдейна батарея САУ 2С3 „Акация“, която организацията ИС регистрира по-рано в района на Александровск, и която екстремистите след това прехвърлиха в района на Славяносербск по Бахмутското шосе.

По време на обстрела с РСЗО „Град“ на Новотошковка и позициите на украинските войски в дадения район са регистрирани опитите на две ДРГ /диверсионно-разузнавателни групи/ на терористите да се „промъкнат“ в дълбокия тактически тил на силите на АТО, заобикаляйки опорните и контролно-пропускателните им пунктове (в участъците между тези пунктове). С плътен картечно-автоматен огън двете групи бяха спрени и отстъпиха към Желобок.

В района на Счастие (откъм Весела гора), екстремистите откриваха огън с АГС-17 от пределно голяма дистанция.

Движение на транспорт:  

-          В Луганския клон на Донецката държавна железница (включително Луганската дирекция за товарни превози) на гара Краснодон за 10 дни е регистрирано преминаването и обработването на минимум 45 голямогабаритни платформи. На гара Иловайск – най-малко 58 платформи с военна техника за екстремистите. През последното денонощие по пътищата на окупираната територия са регистрирани 68 превозни средства (налице е увеличаване на превозите за НВФ /незаконни военни формирования/, главно към южното направление, по „южния маршрут“ , през Амвросиевка и Иловайск, както и северно от Луганск, по Бахмутското шосе и към Лутугино и Краснодон).

Движение на военна техника и подразделения:

-          В района на Старобешево е регистрирано прехвърляне на усилен мотострелкови батальон на екстремистите (до 400 души, с 8 танка и над 30 ББМ).

-          В района на Моспино са регистрирани 18-20 танка и около 25-30 ББМ, част от тях вкопани и маскирани, а друга част – в колони в движение, както и 1 батарея 122-мм РСЗО „Град“, движеща се северно от Моспино.

-          Забелязано е маневриране на 14 танка на терористите на предните позиции в Донецк (Киевски и Кировски райони).

-          Регистрирано е прехвърлянето в района на Брянка на батарея гаубици Д-30 („изчезнали“ по-рано от базите в Луганск).

-          През Алчевск и Стаханов по Бахмутското шосе са прехвърлени четири 152-мм САУ 2С3 „Акация“.

-          Северно от Новоазовск е регистрирана маневра на артилерийски подразделения на екстремистите – смяна на позициите на три 122-мм САУ 2С1 „Гвоздика“, които по-късно  бяха забелязани западно от резервата „Хомутовска степ”.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian





Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1311844
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.