Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2015 21:14 - ЕС предаде на украинските граничари оборудване и над 190 автомобила на обща стойност над 7 млн. евро (снимки)
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 925 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 15.06.2015 22:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  

Европейският съюз предаде на Държавната гранична служба на Украйна (ДГСУ) превозни средства и оборудване на стойност 7,2 млн. евро, съобщават днес украинските медии.

image

Украйна получи 143 автомобила с висока проходимост Volkswagen Amarok, 51 микрбуса Volkswagen, 142 тепловизора и 36 портативни компютъра – общо на стойност над 7,2 млн. евро.

image

Това оборудване ще се използва за патрулиране и наблюдение на украинската държавна граница, включително и на границата с Молдова.

 image

В съобщение на Представителството на ЕС в Украйна се посочва, че ДГСУ през април 2014 година се е обърнала към ЕС с молба да й бъде предоставено съответното оборудване за сметка на загубеното в Крим в резултат на незаконното анексиране на Автономна република Крим от Руската федерация. 

 image

Споменатото оборудване се доставя в рамките на едно продължително и тясно сътрудничество между ЕС и ДГСУ. През последните 10 години са реализирани над 20 съвместни проекта за техническа помощ на обща стойност около 80 млн евро. ЕС е предоставил на украинската гранична служба превозни средства, компютърен хардуер и софтуер и друго оборудване, като например уреди за нощно виждане, а така също административна помощ за изграждане на ефективна система за контрол на държавната граница.

image

image

Днес в Киев се състоя церемония за предаване на европейската техническа помощ с участието на премиера Арсений Яценюк, ръководителя на представителството на ЕС в Украйна Ян Томбинский и първия заместник-председател на ДГСУ Василий Серватюк.

 image

По думите на Ян Томбинский, предаденото оборудване „ще послужи за защита на сигурността и суверенитета на Украйна, а оттам и на ЕС, защото способността на нашия съсед да защити своята територия означава защита и на територията на Европейския съюз”.

image
Ян Томбинский на отбранителната линия край Мариупол.

image




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307955
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.