Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2015 18:57 - Военна хроника – 24.06.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1093 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image
Дмитрий Тимчук – военен кореспондент

8.50 часа, 24.06.2015 г.

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“  (ИС):

Руско-терористичните войски на Донбас продължават активно да обстрелват позициите на украинските войски и цивилни обекти, включително с тежко въоръжение. При тези активни действия на формированията на „ДНР/ЛНР“ не се наблюдава общ план и опити за изпълнение на задачи на оперативно-тактическо ниво. Забелязва се единствено стремеж на екстремистите да постигнат тактически успехи на редица направления. В повечето случаи обстрелите са хаотични и са насочени към поддържане на постоянна дестабилизация по разграничителната линия между страните.

Така например, в района на Опитное екстремистите с интензивен минохвъргачен огън (82-мм и 120-мм минохвъргачки) се опитват да накарат предните подразделения на украинските войски да се изтеглят зад околовръстния път.

Между Пески и Опитное отново е регистрирана маневрираща бронирана група на терористите от няколко ББМ. През последното денонощие екстремистите няколко пъти откриваха огън с въоръжение на БМП и БТР по позициите на силите на АТО.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 24 юни / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

В района на Маринка (на първа линия) също е регистрирана бронирана група (2 танка и 2 БМП), действаща под прикритието на минохвъргачни подразделения на екстремистите (огън откриваха само 30-мм автоматически оръдия на БМП). Едновременно с това, по позициите на силите на АТО откриваха огън и снайперисти на противника.

Регистрирана е активност на формированията на руско-терористичните войски в района на Светлодарския плацдарм. Противникът използва ЗУ-23-2, голямокалибрени картечници и АГС-17 (обстреляни са позициите на силите на АТО в района на Светлодарск). Екстремистите нанесоха удари със 120-мм минохвъргачки в дадения район, както и в района между Луганское и Рассадки. В района на Луганское са регистрирани и маневри на бронирана група на противника (3-4 ББМ, които не откриваха огън).

В района между Золотое и Новотошковка екстремистите използват активно 152-мм артилерия. Под прикритието на артилерийски огън терористите се опитваха да изпратят свои ДРГ /диверсионно-разузнавателни групи/ в тактическия тил на силите на АТО в този район (контролно-пропускателен пункт № 29 – Новотошковка). В този район продължава да действа и подразделение с РСЗО на противника.

В района Счастие - Станица Луганская терористите активно обстрелват позициите на украинските войски с цел да идентифицират системата за ответен огън на контролно-пропускателните и опорните пунктове на силите на АТО. Използват се стрелково оръжие и 82-мм минохвъргачки, понякога 120-мм минохвъргачки.

На Приморското направление екстремистите обстрелват със стрелково въоръжение, АГС-17 и 82-мм минохвъргачки, като се опитват да провокират предните подразделения на силите на АТО да използват  тежко въоръжение. Обстрелите се извършват включително и от „неутралната ивица“. Отбелязват се такива провокиращи удари по позициите на украинските войски непосредствено преди пристигането на инспекторите от ОССЕ на предната линия, което ни кара да предположим, че терористите разполагат с информация за придвижването на патрулите на специалната мониторингова мисия на
ОССЕ.

В Куйбишевския района на Донецк е регистрирано прехвърлянето на танково подразделение  на екстремистите (4 танка) и батарея 122-мм гаубици Д-30 покрай „фронтовата линия “ към позиции северно от града.

Регистрирано е прехвърляне в посока към Червоное на артилерийско подразделение на екстремистите (четири  САУ 2С1 „Гвоздика“). Други три САУ 2С1 „Гвоздика“ са забелязани да се придвижват в района на Комунаровка.

От Енакиево към Каютино е прехвърлен пункт за управление на оперативно-тактческото звено – в колоната са регистрирани командно-щабна машина на руските войски тип Р-149БМР „Кушетка-Б“, два закрити военни камиона („КамАЗ“) и един „Урал“, придружени от БТР-80.

Между Антрацит и Красний Луч е регистрирано прехвърляне на бронирана група на екстремистите (6 танка и няколко БМП, включително една командно-щабна машина БМП-1КШ „Поток-2“).

В района на Горловка терористите прехвърлят  артилерия (на партиди по 2-3 оръдия) в посока към гр. Голмовский. През последното денонощие са прехвърлени до десет 122-мм оръдия Д-30 и до осем 152-мм оръдия „Мста-Б“.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian

 




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1314123
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.