Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2015 20:30 - Военна хроника – 01.07.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 694 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

 8.57 часа, 01.07.2015 г.

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“  (ИС):

Руско-терористичните войски в Донбас продължават да обстрелват активно украинските позиции и цивилни обекти, включително и с тежко въоръжение.

През последното денонощие в обширен район на Приморското направление екстремистите използваха активно 82-мм и 120-мм минохвъргачки, регистрирано е използването на 122-мм артилерия от позиции северно от Безименное и източно от Красноармейское. На даденото направление освен стрелково въоръжение терористите активно използват на предната линия и автоматични гранатомети АГС-17 и зенитни системи ЗУ-23-2.

Бяха нанесени удари по позициите на силите на АТО в района на Широкино, Лебединское, Бердянское. Регистрирани са удари и по позициите между Гнутово и Талаковка.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 1 юли / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

Позициите на украинските войски в района на Маринка, Пески, Красногоровка, мина Бутовка бяха обстрелвани от терористите с АГС-17 и няколко мобилни ЗУ-23-2 върху МТ-ЛБ и товарни автомобили. Североизточно от Красногоровка екстремистите с два БТР-80 се опитаха да излязат на удобна огнева позиция за стрелба с голямокалибрени картечници (въоръжение на БТР-те). Предните подразделения на силите на АТО влязоха във въоръжен сблъсък с противника и го принудиха да се изтегли на изходните си позиции.

Отбелязва се активизиране на формированията на руско-терористичните войски на Константиновското направление и северно от Авдеевка. Терористите в дадените райони обстрелват със 122-мм артилерия (нанасят удари по село Дружба и разположения в дадения район опорен пункт на силите на АТО).

Между Ленинское и Шуми под прикритието на минохвъргачен огън (120-мм) противникът направи опит да атакува позициите на украинските войски с две пехотни групи – общо до 50 души. Плътният ответен огън от украинска страна принуди противника да отстъпи към северозападните покрайнини на Горловка, от страна на терористите има загуби.

Наблюдава се активизиране на Стахановско-Первомайската тактическа група на екстремистите (състои се от местни екстремисти, руски „казаци” и други наемници – граждани на РФ, както и амнистирани престъпници от Краснодарския край и Ростовска област на РФ). Артилерийски подразделения с РСЗО БМ-21 „Град“ от тази тактическа група нанесоха удари по Золотое и Врубовка. При обстрелите е засечено наблюдение с оптико-електронни средства от страна на противника на резултатите от огневите удари.

Новотошковское и контролен пункт № 29 бяха обстрелвани от екстремистите с четири 82-мм минохвъргачки, прехвърлени откъм Желобок с автомобил ГАЗ-66 и няколко УАЗ-469.

С три 82-мм минохвъргачки и АГС-17 екстремистите обстреляха позициите на украинските войски между Долгое и Жолтое.

Едновременно от няколко позиции екстремистите нанасяха удари с АГС-17 по позициите на силите на АТО между Кримское и Соколники, както и по самото Кримское. В този район екстремистите използваха и противотанков гранатомет СПГ-9 „Копие“.

В района на Счастие екстремистите обстрелваха позициите на силите на АТО със стрелково въоръжение и минохвъргачки (позициите на три от минохвъргачките са в района на Весела Гора). Позициите на силите на АТО в района на Станица Луганская бяха обстрелвани от терористите със ЗУ-23-2 и голямокалибрени картечници (от две дистанцирани позиции).

В Горловка пристигна руско подразделение с 15 БПЛА /безпилотни летателни апарати за разузнаване/ и взвод за РЕБ /радиоелектронна борба/. Операторите на БПЛА и личният състав на РЕБ подразделението са руски военнослужещи без отличителни знаци, придружени от подразделение за охрана – също военнослужещи от ВС на РФ (около 20 души). На пристигналите подразделения от ВС на РФ е предоставена и охрана от местните екстремисти – подразделение от „армията на ДНР“.

Забелязано е прехвърлянето през Калиновка към Донецк на бронирана група на терористите с шест БМП-1, 2, съпровождана от 3 камиона.

Още една бронирана група на терористите (5 танка Т-72БА, 2 танка Т-64Б, една командно-щабна машина БМП-1КШ «Поток-2» и 2 БТР-80) е прехвърлена в района на Дебалцево.

В окупираните райони на Донецка област екстремистите усилено разпространяват сред мирното население слухове за „украински диверсанти – химици“, които уж извършват газови атаки в тила на „ДНР“, като използват някакви „оранжеви контейнери“, които след това се извозват от представители на ОССЕ.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1314219
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.