Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2015 23:46 - Военна хроника – 16.07.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 886 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageДмитрий Тимчук

9.00 часа, 16.07.2015 г.

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

Руско-терористичните войски продължават да обстрелват с нарастваща интензивност позициите на силите на АТО и цивилни обекти, както и да извършват въоръжени провокации непосредствено на линията на разграничение между страните. Стават все повече случаите, в които незаконните въоръжени формирования (НВФ) използват бронирана техника и  артилерийски системи 122-и и 152-и калибър, които според Минските споразумения трябваше да са изтеглени.

На Донецкото направление в районa на Пески, Опитное и южните предградия на Авдеевка терористите обстрелваха през малки интервали със 122-мм, 152-мм артилерия и бронирана техника. В района от Красногоровка до северните покрайнини на Горловка не са преставали обстрелите и провокации от страна на екстремистите.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 16 юли / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

Северно от Красногоровка, както и в района на Пески руско-терористичните войски задействаха няколко бронирани групи с 4-5 танка и същия брой ББМ, които обстрелваха позициите на силите на АТО. В района на Маринка работят снайпери на НВФ.

От огневи позиции в района на Енакиево и Углегорск две батареи 152-мм артилерийски системи обстрелваха опорните пунктове и предните позиции на силите на АТО. Бяха нанесени удари и по Опитное и южните покрайнини на Авдеевка.

Северно от Верхнеторецкое терористите многократно откриваха огън от горичките със стрелково оръжие, по-специално с голямокалибрени картечници и гранатомети АГС-17. Няколко пъти бяха използвани голямокалибрени картечници.

Позициите на силите на АТО и жилищни квартали на Ленинское, Майорск и Николаевка бяха обстреляни с 82-мм минохвъргачки.

На Приморското направление в района на Талаковка и Широкино екстремистите използваха стрелково оръжие и гранатомети АГС-17.

На Луганското направление терористите обстрелват Счастие, Новотошковка, Катериновка, Золотое, Кримское, Соколники и Трьохизбенка. Регистрирано е използването на РСЗО „Град-П“, 120-мм и 82-мм минохвъргачки и всички видове пехотно въоръжение. В горичките активно работят диверсионно-разузнавателни групи и на двете страни.

Движение на руско-терористични войски:

-          - През Михайловка в посока към Алчевск е прехвърлено пехотно подкрепление – 4 военни камиона с терористи, съпроводени от 4 БТР-80 и 2 БМП-2.

-          - На Бахмутското шосе между Степовое и Смелое е регистрирано преминаването на логистична колона на НВФ – 14 цистерни с гориво и покрити камиони.

-          - Продължава усилването на двете тактически групи на екстремистите, действащи между Ясиноватая и Майорският автомобилен пазар. В Горловка откъм Енакиево пристигнаха 3 ремонтирани танка и 2 камиона със 122-мм НУРС за батареята РСЗО „Град“, действаща в района на Каютино.

-          - В Донецк на проспект Шведова е забелязано движение на три военни камиона със ЗУ-23-2, съпроводени от 2 МТЛБ, а северно от Старомихайловка премина колона от 4 танка.

-          - В района на ДАП (Донецкото летище) отново се наблюдава концентрация на бронирана техника на руско-терористичните войски – общо 20 танка и около 10 ББМ, доставят се боеприпаси за тях.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1314985
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.