Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2015 23:12 - Военна хроника – 17.07.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 778 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 21.07.2015 12:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Дмитрий Тимчук

8.13 часа, 17.07.2015 г.

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

Руско-терористичните войски в Донбас продължават да обстрелват активно позициите на силите на АТО и цивилни обекти. С цел да не допуснат ОССЕ да регистрира нарушенията на Минските споразумения от тяхна страна, основната им активност – до 2/3 от обстрелите – е вечер и нощем (когато ОССЕ фактически не патрулира). Терористите обстрелват и с тежко въоръжение – артилерия с калибър над 100 мм, 120-мм минохвъргачки и бронирана техника.

Същевременно от страна на екстремистите се наблюдава ескалиране на диверсионно-терористичната дейност (на „малката война“) в тактическия и оперативно-тактическия тил на силите на АТО. През последното денонощие в тила на украинските войски изпълняваха бойни задачи няколко ДРГ /диверсионно-разузнавателни групи/ на противника (главно подразделения на специалните войски на ГРУ на ГЩ на ВС на РФ). ДРГ на екстремистите активно минират местността, „излизат на лов“ за самостоятелно придвижващи се военнослужещи от украинската армия, както и за автомобили, превозващи снабдяване за армията, без въоръжена охрана.

Западно от Донецк (по линията Маринка – Красногоровка – Пески – Опитное –Авдеевка – Шуми) терористите продължават да обстрелват в непрекъснат режим с различно въоръжение, като използват активно и бронирана техника. В района на Опитное екстремистите откриваха огън със 120-мм минохвъргачки, в близост до Авдеевка – със 122-мм артилерия. В района на Красногоровка и Пески са регистрирани обстрели от екстремистите с танкове и ЗУ-23-2.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 17 юли / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

В района на Маринка и Красногоровка (тухлената фабрика) продължават да действат снайперски групи на противника, които обстрелват позициите на силите на АТО от горичките.

На Приморското направление (в района на Широкино и между Гнутово и Талаковка) терористите обстрелваха със стрелково оръжие, регистрирано е и използване на 82-мм минохвъргачки.

В района на Счастие противникът продължава с въоръжените провокации и спонтанни обстрели, както и с опитите за масирано инфилтриране на ДРГ в тила на украинските войски. В дадения район екстремистите използват активно автоматични гранатомети АГС-17 за обстрелване и „огнево прикритие“ на инфилтрирането на ДРГ.

През последното денонощие терористите многократно нанесоха огневи удари по Новотошковка и Кримское със 122-мм артилерия, като се опитваха главно да поразят опорните пунктове на силите на АТО.

В района на Донецкото летище терористите прехвърлиха 6 танка и 4 ББМ (3 БМП-2 и 1 МТ-ЛБ).

Едновременно в няколко района екстремистите прехвърлят и прегрупират артилерия:

-         -  През Снежное в посока към Шахтьорск – Иловайск са прехвърлени пет 122-мм САУ 2С1 „Гвоздика“ (в колоната има и 1 БМП-1, 2 МТ-ЛБ и 4 камиона);

-         -  Източно от Пантелеймоновка (триъгълника Пантелеймоновка – Корсун – Шевченко) организацията ИС регистрира появата на батарея с шест 122-мм оръдия Д-30, както и пункт за управление на огъня;

-          - В Горловка е прехвърлена батарея 122-мм РСЗО БМ-21 „Град“;

-          - В района на Перевалск и Фрунзе (Бахмутско шосе) екстремистите прехвърлиха артилерийски огневи подразделения –  три 152-мм САУ 2С3 „Акация“ и три 122-мм РСЗО БМ-21 „Град“;

-          - В района на Докучаевск и Стила екстремистите оборудват огневи позиции за артилерията на действащата в този район тактическа група на руско-терористичните войски. В момента самите артилерийски подразделения се намират източно от линията Моспино – Комсомолское (1 артилерийска група с 3 батареи – пет САУ 122-мм или 152-мм, 8 оръдия стволна артилерия Д-30 и осем РСЗО БМ-21 „Град“).

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307712
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.