Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2015 21:21 - Украински авиоремонтен завод получи сертификат на НАТО
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1228 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Североатлантическият алианс помага и за възстановяването на украинските ВМС

Украинският авиоремонтен завод "Държавно предприятие «410-и завод за гражданска авиация»" (Киев), който е част от държавния концерн "Укроборонпром", получи сертификат за извършване на ремонт на авиационна техника в съответствие със стандартите на НАТО, съобщи пресслужбата на "Укроборонпром". Връчването на сертификата се състоя в самия завод в присъствието на военните аташета на страни – членки на НАТО.

image 

"Това е едно потвърждение на високото професионално ниво на предприятието, а също така е пример за разширяване на нашето сътрудничество с европейските партньори " – така коментира получаването на сертификата генералният директор на "Укроборонпром" Роман Романов.

image

По думите му "410-и завод за гражданска авиация " се е доказал като едно ефективно работещо предприятие, което заема водещи позиции в областта на ремонта на авиационна техника и чиито главни характеристики са "мощна производствена база, модерно оборудване, професионализъм, висок интелектуален потенциал и високо  качеството на предоставяните услуги".

image

Заводът се специализира в ремонта и сервизното обслужване на самолети Ан-24, Ан-26, Ан-30, Ан-32 и двигатели Д-36. 


Консултативна група на НАТО пристигна в Украйна на 14 юли за разработването на съвместен пилотен проект за възстановяването на украинските военно-морски сили. Това съобщи Министерството на отбраната на Украйна.

image

Работните срещи, преговорите и брифингите на делегацията на НАТО и представители на ВМС на Украйна бяха проведени в Одеса и Николаев, където са щабът на украинските ВМС и новите украински военно-морски бази след окупирането на Автономна република Крим от Руската федерация, при което Украйна загуби бази, кораби и оборудване.

image
Одеса

Съвместно с НАТО се разработва концепция за оперативните възможности на украинските ВМС, структурата на системата за управление, провеждането на операции за контролиране на корабоплаването и надводната обстановка, средствата за връзка и подготовката на личния състав, като всичко това е съобразено със стандартите и изискванията на НАТО.

image


image

В Николаев делегацията на НАТО посети морската авиационна бригада и разгледа учебния център на ВМС на Украйна, като бяха обсъдени възможностите за подобряване на неговата учебна материална база.

image

На 1 юли украинският парламент прие закон за ратифициране на Споразумението за сътрудничество в областта на техническата поддръжка и снабдяването между НАТО  и правителството на Украйна, а на 20 юли ратифицира Меморандума за разбирателство за комуникация и информация, с който се уреждат въпроси за сътрудничеството в областта на консултирането, разузнаването и др.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1308008
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.