Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2015 23:30 - Военна хроника – 20.07.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1378 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

 8.30 часа, 20.07.2015 г.

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“  (ИС):

Руско-терористичните войски в Донбас продължават активно да обстрелват (включително и с тежко въоръжение) както позициите на украинските войски, така и населени места – включително и такива, които са под техен контрол.

Ситуацията остава най-напрегната на Донецкото направление. В районите от Красногоровка до северозападните покрайни на Горловка и от Пески до северните покрайнини на Авдеевка терористите обстрелват в непрекъснат режим.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 20 юли / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

На линията Пески - Авдеевка действат 4 артилерийски групи на екстремистите (26 оръдия стволна артилерия – главно оръдия Д-30, както и гаубици „Мста-Б“, 22 САУ, 122-мм 2С1 „Гвоздика“, 152-мм 2С3 „Акация“, организирани в няколко батареи; има и от шест до осем 122-мм РСЗО БМ-21 „Град“, които постоянно маневрират по протежение на фронтовата линия в този район). Освен това, на предната линия са забелязани 4 групи бронирана техника на екстремистите – 16 танка, действащи в целия този район, и 22-24 ББМ от различен тип, като основната част от бронираната техника е изтеглена по-назад и съсредоточена в няколко „бази за военна техника“ в местните предприятия, логистични центрове и складове. Тези бронирани групи постоянно обстрелват от маскирани и предварително подготвени позиции предните позиции и опорните пунктове на силите на АТО. Излизането на бронираната техника на огневи позиции и изтеглянето й след обстрел винаги се извършва под прикритието на огъня на предните пехотни групи на противника с голямокалибрени картечници, 82-мм и 120-мм минохвъргачки, АГС-17 и ЗУ-23-2. Екипажите, както и военната техника на „предните“ бронирани групи на противника се сменят периодично на ротационен принцип.

През последното денонощие екстремистите в дадения район използваха многократно стволна артилерия – огънят идваше главно от района на Спартак /селище на 15 км от Донецк, което е под контрола на руско-терористичните войски/, от позиции източно от Пантелеймоновка и от огневи позиции в Донецк (между ул. Воронихина и ул. Юриева (района на Шчегловското гробище). Общо за денонощието е регистрирана стрелба от 4 батареи стволна артилерия и най-малко 6 САУ на екстремистите. Огневите атаки са насочени както срещу предните позиции на украинските войски, така и обекти и цели в тактическия тил на силите на АТО (до 10 км от разграничителната линия). Противникът явно се опитва да наруши системата за управление и снабдяване на силите на АТО в дадения район.

В района на Светлодарския плацдарм противникът няколко пъти откриваше огън със стрелково въоръжение и гранатомети (АГС-17 и и СПГ-9) – в района на Луганское, Троицкое, Зайцево. Това беше кратка и по-скоро „тревожеща” стрелба, а не реални опити да се нанесе огнево поражение на нашите подразделения.

Продължава „войната в горичките“ – диверсионно-разузнавателни, патрулни и рейдови действия на „малки групи“ и от двете страни. През последното денонощие са регистрирани едновременно няколко въоръжени сблъсъка между ДРГ /диверсионно-разузнавателни групи/ и пехотни групи – между Золотое и Ореховое (ДРГ на екстремистите се натъкна на скрита бойна охрана на силите на АТО), в района на Счастие (престрелка между патрули) и в района на Кримское (група на екстремистите скрито излезе до „неутралната ивица“, но беше открита от наблюдателите на украинските войски и след кратък въоръжен сблъсък с използването на гранатомети беше принудена да отстъпи).

Набира обороти и „снайперската война“. И двете страни използват доста активно както отделни снайперисти, така и специално подготвени снайперски групи. Най-активно снайперисти се използват в района на Маринка, Пески, Шуми - Кировское, Чермалик - Широкино, Новотошковка - Кримское, Счастие, Станица Луганская.

Наблюдава се активизиране на артилерийски и минохвъргачни подразделения на екстремистите в района южно от Донецк до района на Гранитное и Старогнатовка. Противникът използва както минохвъргачки – 82-мм и 120-мм, така и стволна артилерия  – през последното денонощие е регистрирана „работата“ на една батарея 122-мм САУ 2С1 „Гвоздика“ (периодично си разменят местата с батарея 2С3 „Акация“, която е на позиции западно от Старобешево) и една батарея 122-мм оръдия Д-30.

В района на Моспино (Придорожное), Александровка, Горбатенко екстремистите прехвърлят инженерно-сапьорска техника за разкриване и преодоляване на минните полета. Регистрирани са три ИМР-2, 1 БАТ-2.

Част от танковете на терористите, разгърнати южно от Моспино (Бирюки – Михайловка - Светлое) се оборудват с навесни трални приспособления и тренират преминаване по проходи в минни полета.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1314388
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.