Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2015 19:09 - Военна хроника – 29.07.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1123 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 29.07.2015 19:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Дмитрий Тимчук – военен кореспондент

 9.00 часа, 29.07.2015 г.

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

Руско-терористичните войски в Донбас продължават активно да обстрелват позициите на силите на АТО и цивилни обекти (включително и в окупираните райони), като използват 120-мм минохвъргачки,122-мм и 152-мм артилерия, бронирана техника.

В района между Зеленополие и шосето от Горловка за Артьомовск през последното денонощие противникът многократно откриваше огън със 152-мм и 122-мм артилерия, както и със 120-мм минохвъргачки. Тези обстрели предизвикаха изключително негативната реакция на жителите на окупираните райони (района на Горловка), които са свикнали, че шосето за Артьомовск е сравнително безопасна зона. По това шосе местните жители минават към територията, контролирана от Украйна, където получават пенсии, детски и др. под., както и купуват лекарства, хранителни продукти и др.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 29 юли / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

Също така със 122-мм артилерия и 120-мм миновхъргачки бяха нанесени удари по предните опорни пунктове и позициите на силите на АТО в района Зайцево - Травневое - Голмовска - Новолуганское.

Със 120-мм минохвъргачки екстремистите обстрелваха южните райони на Авдеевка, няколко удара бяха нанесени и по северните й покрайнини. По Маринка терористите нанесоха удари със 120-мм минохвъргачки и автоматични гранатомети АГС-17. В района на Маринка и северно от нея (в посока към Красногоровка) е регистрирана и активност на две снайперски групи на терористите.

По Опитное и Водяное екстремистите откриваха огън със 122-мм артилерия и 120-мм минохвъргачки от позиции в района на ДАП (Донецкото летище) и Спартак. В този район е регистрирана и активност на малки пехотни групи на противника, откриващи огън от горичките. По на юг, в посока към Пески, противникът използва две мобилни зенитни системи ЗУ-23-2 на транспортни платформи,  като откриваше неприцелен огън.

В района на Счастие терористите използваха тежка бронирана техника. Под прикритието на 82-мм и 120-мм минохвъргачки откъм Весьолая гора на огневи позиции излязоха 3 танка на екстремистите и изстреляха 10 снаряда по позициите на силите на АТО. По-късно в този район екстремистите нанесоха огневи удари с АГС-17.

В района на Золотое, Кримское и между Попасная и Первомайск екстремистите продължават активно да използват малки групи, като обстрелват позициите на силите на АТО от горичките и минират местността. Регистрирани са въоръжени сблъсъци с бойната охрана на силите на АТО (обикновено в такъв случай терористите не влизат в бой, а предпочитат бързото отстъпление).

През последното денонощие екстремистите водеха „постоянно безпокоящ“ огън със стрелково оръжие (както и РПГ, СПГ и ПТРК) в района на Маринка, Лозовое, Пески, Красногоровка, Верхнеторецкое, Опитное, Авдеевка, Луганское, Светлодарск, Широкино, Гранитное, Берьозовое, Станица Луганская.

В района на Докучаевск е регистрирана маневра на бронирана група на терористите – 5 танка и до 10 ББМ (БМП-1,2 и БТР-80).

По линията Старая Ласпа - Раздолное зае позиции тактическа група на екстремистите, по-рано регистрирана от организацията „ИС“ при прехвърлянето й в района на Старобешево. В момента са регистрирани на маскирани позиции 26 танка, 36 ББМ (5 от тях – най-новите руски БТР-82А, както и 8 руски ББМ ГАЗ-2330 „Тигр“ на разузнавателно подразделение от ВС на РФ) и до 20 камиона КамазУрал (3 от тях – командно-щабни машини).

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1312036
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.