Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2015 21:19 - Военна хроника – 30.07.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1189 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

 9.00 часа, 30.07.2015 г.

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

Руско-терористичните войски в Донбас продължават да обстрелват главно вечер и нощно време позициите на силите на АТО и цивилни обекти (включително с използването на 120-мм минохвъргачки, 122-мм и 152-мм артилерия, бронирана техника). През последното денонощие през деня бяха извършени само около 25 % от обстрелите. От страна на екстремистите се наблюдават активни разузнавателни действия (за разкриване на бойните позиции и системата на отбраната на силите на АТО), както и активност на снайперисти и снайперски групи.

В района на Маринка, Пески, Опитное, Авдеевка, Новгородское, Ленинское и Шуми екстремистите продължават да обстрелват позициите на силите на АТО и цивилни обекти в „постоянен“ режим, използвайки стрелково въоръжение, както и 82-мм минохвъргачки и АГС-17. В района на Пески екстремистите използваха 120-мм минохвъргачки.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 30 юли / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

На Артьомовско - Голмовското направление е регистрирано използването на 152-мм артилерия от страна на екстремистите. Огневи удари са нанесени и срещу предните опорни пунктове и контролно-пропускателните постове в района на Курдюмовка.

В района на Гранитное и Старомаревка (южно от Донецк) екстремистите използваха бронирана техника. Към предната линия излезе танкова група на екстремистите и прицелно с танкови оръдия обстреля предните позиции на силите на АТО. След което бронираната група се изтегли в дълбочина на бойните позиции.

На Светлодарското направление няколко минохвъргачни подразделения на екстремистите (120-мм минохвъргачки) едновременно обстрелваха опорните пунктове на силите на АТО в района на Золотое, Попасная, Троицкое. Обстрелите се извършваха от позиции в района на Первомайское и Калиново.

В района на Счастие и Станица Луганская противникът обстрелваше със стрелково оръжие, 82-мм и 120-мм минохвъргачки, АГС-17. Обекти в района на Счастие бяха обстрелвани с танкови оръдия откъм Весьолая Гора. В района на Станица Луганскоя няколко пехотни групи на екстремистите, маскирани в горичките, опитаха да доближат позициите на силите на АТО. След като те бяха забелязани, предните подразделения на украинските войски откриха огън със стрелково въоръжение. Противникът отстъпи под прикритието на АГС-17, като няколко пъти по позициите на силите на АТО  беше стреляно и с РПГ-7.

В зоната от Новотошковка до Кримское се отбелязва активност на ДРГ /диверсионно-разузнавателни групи/ на противника, които извършват разузнаване на предната линия на силите на АТО.

Фактически по цялата линия на съприкосновение на страните се регистрира активност на снайперски групи на екстремистите. Отчита се висока степен на подготовка на снайперистите на противника.

В района между Старобешево и Еленовка е регистрирано движение на танкове и ББМ на терористите – 3 танка са прехвърлени в района на Новосьоловка, 6 ББМ (4 БТР и 2 МТ-ЛБ) – в района на Комунаровка.

На Приморското направление в района на Саханка е регистрирано изтегляне на танкова група на терористите (7 танка) на предната линия. Танковете са прехвърлени от района на Безименное. Според организацията „ИС“, тази информация трябва да е от особено значение в контекста на т.нар. „демилитаризация" на Широкино.

Очаква се пристигането на особено важен товар в Дебалцево (превозвач е „РЖД“ - Руските железници). В момента няма данни за съдържанието на товара. За посрещането му в района на железопътната гара е пристигнало подразделение добре въоръжени и оборудвани военнослужещи на ВС на РФ (около 90 души) с 3 БТР-80, 1 БРДМ-2, 5 военни камиона.

На територията, контролирана от терористите на „ЛНР“, продължава прехвърлянето на най-новите руски БТР-82А. През последното денонощие четири такива машини бяха регистрирани при прехвърлянето им от Краснодон в Луганск, още две са регистрирани в района на Стукалова Балка.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313343
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.