Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2015 21:36 - Военна хроника – 31.07.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1157 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 31.07.2015 21:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

 9.20 часа, 31.07.2015 г.

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

Руско-терористичните войски в Донбас увеличават интензивността и плътността на обстрелите, увеличават броя на бронираната техника и артилерията на първа линия. Минохвъргачки 120-мм, 122-мм  и 152-мм артилерия, бронирана техника се използват фактически във всички райони по линията на разграничение на страните.

Отбелязва се активност на батальонно-тактическа група (БТГ) на руско-терористичните войски, съсредоточена в района Телманово - Новоласпа - Краснополие (по-рано организацията „ИС“ съобщи за прехвърлянето и разгръщането на тази БТГ). През последното денонощие дадената БТГ многократно обстрелваше със 122-мм артилерия и 120-мм минохвъргачки предните позиции и опорните пунктове на силите на АТО в района на Старогнатовка и Гранитное, както и югозападно от Белая Каменка. В този район е регистрирано и прехвърлянето на няколко бронирани групи на екстремистите към предната линия (бронирана група от 3 танка и 2 БМП-2 източно от Новоласпа, група ББМ – североизточно от линията Староласпа - Солнцево).

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 31 юли / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

През последното денонощие терористите, използвайки бронирана група от 2 танка и 120-мм минохвъргачна батарея, която прикриваше действията на танковете, обстреляха със 125-мм танкови оръдия предните позиции на силите на АТО в района на Николаевка.

В района на Шуми, Дачное, Зайцево още една бронирана група на екстремистите (2 танка и 2 БМП-2) многократно откриваше огън със 125-мм танкови оръдия и 30-мм автоматични оръдия на БМП. Бронираната група действаше под прикритието на огъня на АГС-17 и 82-мм минохвъргачки.

В района между Пески, Донецкото летище и Опитное действаше още една бронирана група на противника (2 танка, до 3 БТР-80). През последното денонощие тази бронирана група многократно откриваше огън от маскирани и предварително оборудвани огневи позиции.

Фактически по цялата линия от Маринка до северните покрайнини на Авдеевка през последното денонощие противникът многократно откриваше огън със 120-мм минохвъргачки и 122-мм артилерия. Налице е прехвърлянето в този района на нова артилерийска група на терористите и съответно увеличаване на плътността на артилерийския огън. През деня противникът активно използваше в този район стрелково въоръжение и 82-мм минохвъргачки. Регистрирани са и няколко случая на стрелба на екстремистите с АГС-17 в района на Авдеевка (неприцелен огън).

В района северно от Мироновское, както и в района на Новозвановка, Попасная, Новотошковка, Кримское, Весьолая Гора – Счастие, Станица Луганская продължават обстрелите в „постоянен режим“  от страна на терористите със стрелково въоръжение. Продължава да се наблюдава активност на малки пехотни групи и ДРГ /диверсионно-разузнавателни групи/ на екстремистите в горичките (особено активни са покрай р. Северский Донец).

На Приморското направление екстремистите многократно откриваха огън със стрелково въоръжение в района на Широкино, източно от Пишчевик и северно от Чермалик. На това направление екстремистите използваха 82-мм минохвъргачки.

Екстремистите завършиха прегрупирането на формированията си в зоната от Киевския район на Донецк до Майорск. Сформирани са четири „отбранителни района“ на руско-терористичните войски. Отбелязва се централизираното управление на формированията на противника, съсредоточени в тези райони.

В района на Долгое и Раевка пристигна усилване – по една „мотострелкова рота" руски наемници във всеки район, като всяка от тях разполага с 8-10 БТР-80, БТР-80А и 82А, (забелязани са и няколко МТ-ЛБ); двете роти общо са около 180 души, главно с неславянска външност). Забелязано е оборудване за капонири и за укрития за техниката и личния състав, организирана е бойна охрана и наблюдателни постове.

Наблюдава се активна доставка на гориво (през последното денонощие – най-малко 10 цистерни) и материално-технически средства за руско-терористичните войски, съсредоточени северно от Безименное на Приморското направление.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307991
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.