Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2015 12:45 - Военна хроника – 24.09.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1042 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 24.09.2015 12:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

Оперативни данни на организацията Информационна съпротива (ИС):

На редица направления в зоната на АТО се регистрира хаотичен неприцелен огън със стрелково въоръжение и автоматични гранатомети АГС-17 от страна на руско-терористичните войски.

На Донецкото направление терористите обстрелваха позициите на силите на АТО със 122-мм артилерия. В три района - между Счастие и Станица Луганская, в района на Маринка и на Луганское – е регистрирана активност на снайперски групи на противника.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 24 септември / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

Основният проблем за силите на АТО на този етап е разминирането на териториите. По приблизителни оценки общата площ на районите, които не за изчистени от невзривили се боеприпаси и поставени от руско-терористичните войски минно-взривни устройства, е минимум 10 хиляди хектара. На значителна част от тези територии украинските военнослужещи вече са извършили сапьорски дейности.

Завършена е ротацията на подразделенията на специалните части към ГРУ на ГЩ на ВС на РФ в окупираните райони в Донбас. Сборни отряди от бригади на ГРУ продължават да действат активно в секторите си. ДРГ /диверсионно-разузнавателни групи/ разузнават подробно позициите на украинските войски, поставят минно-взривни устройства от всякакъв тип, в т.ч. и противопехотни мини, забранени с Конвенцията за забрана или ограничаване на използването на определени видове конвенционални оръжия, които нанасят прекомерни увреждания или имат неизбирателно действие (Конвенцията за „нехуманното” оръжие, Протокол II), както и с Конвенцията за забрана на противопехотни мини (Отавската конвенция).

На полигона в района на Перевалск продължава бойната подготовка на „новобранци“ за формирането на така наречения „2-ри армейски корпус“ („ЛНР“). Подготовката се извършва от инструктори - офицери и сержанти от ВС на РФ, както и местни терористи с голям боен опит.

В Донецк е регистрирано движение на няколко десетки ББМ от различен тип и до 800 въоръжени лица с руски военни униформи и нашивки на ВС на РФ.

Регистрирано е прехвърляне в района на Октябр на бронирана група на екстремистите -  5 танка и 14 ББМ от различен тип.

Северно от Новоазовск също е прехвърлена бронирана група на терористите - 10 танка и ББМ.

Наблюдава се влошаване на морално-психологическото състояние на екстремистите в редица бандитски формирования. През последните няколко дни от бригада „Оплот“, дислоцирана в Моспино, са дезертирали 3 наемника. Екстремистите масово пишат рапорти за „уволнение“. Като мярка за предотвратяване на дезертьорството по указание от „щаба“ на НВФ „Оплот“ са иззети документите на целия личен състав.

***

По оперативни данни на група ИС, политически партии от Руската федерация се опитват да създадат и легализират свои партийни структури в районите, окупирани от руско-терористичните войски.

Ръководителите на „Съюза на комунистите от Луганска област“ И. Гуменюк и Е. Лисицин са постигнали споразумение с лидера на ЛДПР В. Жириновски за създаването в Донбас на „териториална организация“ на либерал-демократите, която гореспоменатите другари смятат да оглавят. Ръководният състав на ЛДПР в Луганск ще изглежда приблизително така: И. Гуменюк, Е. Лисицин, М.Золкин и В. Попов (ЛОК КПУ).

Гуменюк планира също така да завладее ръководството на цялата мрежа на КПУ /Комунистическата партия на Украйна/ в окупираните райони и да отстрани приближените на С. Килинкаров от ръководните длъжности в регионалните структури. На Килинкаров му приписват „прекалена „проукраинска“ позиция“.

Във връзка с плановете на Гуменюк безпощадна критика се излива върху влиятелните комунисти Филипские, първия секретар на Луганския градски комитет на КПУ М.Чаленко, секретаря по идеологията на ЛГК на КПУ А.Аулов. За 26 септември в бившия Лугански областен комитет на КПУ (Луганск, ул. Артема 498) е насрочена „републиканска“ конференция на „Съюза на комунистите от Луганска област“.

На нея се планира „избиране“ на ръководител на тази „политическа организация“. Мероприятието ще бъде надзиравано от представители на КПРФ /Комунистическата партия на РФ/ и по-специално от първия секретар на Ленинградския областен комитет на КПРФ Л. Иларионова. Главен въпрос на „републиканската конференция“ ще бъде създаването на базата на „Съюза на комунистите от Луганска област“ на структурно подразделение на КПРФ и фактическото преформатиране на всички структури на КПУ на територията на окупираната Луганска област в структури на КПРФ.

Ръководителите на структурите вече са одобрени от московските „гости“ и марионетките им, така че „избирането“ им ще е формално. Първи секретар на Каменобродския районен комитет ще бъде Ю. Синенко, командир на едно от подразделенията на така наречената „народна милиция на „ЛНР“. Той отговаря  за транспортирането на „хуманитарната продоволствена помощ“ от ЦК на КПРФ, която се подготвя в ростовския офис на руските комунисти.

Следва да се отбележи, че продоволствията от комунистите на РФ не стигат до мирното население – след „тържествена презентация“ за местните и кремълските медии товарите отиват за незаконните въоръжени формирования. Освен продоволствията товарите включват и униформи за терористите, средства за връзка и дори и компоненти за дронове.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод Dian M






Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313655
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.