Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2015 15:09 - Военна хроника – 25.09.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1063 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 25.09.2015 15:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

В зоната на АТО са регистрирани обстрели от страна на руско-терористичните войски.

През изминалото денонощие между Катериновка и Попасная позициите на ВС на Украйна са обстреляни от група снайперисти, работещи под прикритието на голямокалибрени картечници, както и хаотична стрелба със стрелково оръжие от страна на екстремистите – в района северно от Старогнатовка, между Маринка и Красноговоровка, в района на Шуми, Авдеевка, Зайцево.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 25 септември / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/


Сред военнослужещите на ВС на РФ продължава да се разпространява информацията за намеренията на В. Путин да „изостави ДНР и ЛНР“. Отбелязва се намалено желание на офицерите от руската армия да отиват „в отпуск“ на територията на Украйна и да участват в терористичната дейност на НВФ /незаконни въоръжени формирования/ в Донбас. Информацията „за изоставянето“ се обсъжда активно и от самите терористи. Сред екстремистите все по-упорито се разпространява тезата за готовност „да прекратят войната“ срещу гаранции за амнистия от страна на Киев.

В Новоазовск терористите формират „спецрота на ДНР“ с численост до 50 души и с функциите на вътрешни войски. Подразделението ще се занимава с прочистване на територията на района, контролиране на контролно-пропускателните пунктове и т.н.

В района на Старобешево (по линията Кутейниково – Старобешево - Моспино) е регистрирано разгръщане на бандитско формирование, което разполага с до 20 ББМ от различен тип и 8 танка. Личният състав на бандитското формирование е прехвърлен в този район от Донецк с камиони от армейски тип и цивилни леки автомобили.

В района на Новофьодоровка на подготвени по-рано позиции пристигна артилерийски дивизион на руско-терористичните войски. Той включва една батарея РСЗО БМ-21 „Град“ и една батарея САУ 2С1 „Акация“.

Наблюдава се активна доставка на боеприпаси за позициите на минохвъргачните подразделения на терористите (82-мм минохвъргачки) в Петровския и Киевския райони на Донецк.

На железопътната гара в Иловайск пристигнаха 9 закрити вагона с боеприпаси и снаряжение, както и 3 платформи – всяка с два танка Т-72.

В района на Лутугино мрежата на ИС идентифицира база на спецназ на ГРУ на ГЩ на ВС на РФ.

„Ръководителят“ на терористичната организация „ДНР“ А. Захарченко провежда активна подготовка за така наречените избори. По негова заповед се създава печатно издание „Донецк вечерний” /„Вечерен Донецк“/, което ще разпространява информация „за състоянието на икономиката и промишлеността в ДНР“ и най-главното – ще бъде информационен рупор за PR-кампанията на Захарченко за фалшивите избори. За редактор на вестника е назначена Татяна Дубова, фотокореспондент от донецкия кореспондентски пункт на руската информационна агенция РИА „Новости“ и бивш главен редактор на донецкото издание „Вести“. Вестникът ще започне да излиза на 30 септември.

Администрацията на Президента на РФ издаде разпореждане на Министерството на отбраната, ФСБ, Следствения комитет и Министерството на външните работи спешно да подготвят материали за дискредитиране на украинското ръководство в речта на В. Путин пред Генералната асамблея на ООН. Руският президент ще се опита да обвини украинските власти за престъпления срещу човечеството на територията на Луганска и Донецка области с помощта на „илюстративни материали“ от рода на „разпънатото на кръст момченце от Славянск“.

Дирекцията на „Алчевския металургичен комбинат“ провежда преговори със съответните „министерства и институции“ от терористичната организация „ЛНР“ и техни „съветници” от РФ относно реализация на продукцията извън територията на „ЛНР“ и по-специално в Европа. В тази връзка отделен проблем представлява това, че Украйна не връща железопътните вагони в окупираните райони.

От своя страна руските „съветници” предлагат на предприятията, които работят на територията на терористичната организация „ЛНР“ и извършват „външноикономическа дейност“ с РФ, следната схема за преминаване към разплащане по банков път: с украински регистрационни документи да се открие сметка в НКО (небанкова кредитна организация), а с регистрационни документи от „ЛНР“ – сметка в така наречената „Държавна банка на ЛНР“, за да могат след това да се прехвърлят средства от сметките на НКО в „Държавната банка на ЛНР“.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод Dian M






Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313234
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.