Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2015 13:40 - Военна хроника – 06.10.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 495 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

В зоната на АТО като цяло се спазва режима на тишина, но периодично се наблюдават въоръжени провокации от страна на руско-терористичните войски под формата на „случайна“ стрелба към позициите на силите на АТО, както и като „профилактична“ стрелба на екстремистите по неутралната ивица и горите. По цялата линия на разграничение действат диверсионно-разузнавателни групи на противника.

В Донецк и Горловка се извършва преформатиране на така наречените „мотострелкови бригади“ на терористите, като към всяка се присъединяват по 2-3 дивизиона стволни артилерийски системи и РСЗО. Отбелязва се остър недостиг на „традиционна“ техника – наличната е около 50-60%.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 6 октомври / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

Северно от Луганск руско-терористичните войски демонстративно се правят, че изтеглят техника. В районите на Счастие, Станица Луганская, Весьолая Гора, Славяносербск и Желобок се отбелязва изтегляне на групи от по 3-5 танка, докато същевременно 10-15 танка остават в същите райони, като техниката се маскира (често в горите).

В незаконните въоръжени формирования продължава ротацията на така наречените съветници – кадрови военнослужещи от ВС на РФ.

Засилва се недоволството на екстремистите от разформированите подразделения на така наречената „Републиканска гвардия на ДНР“, предизвикано от отказа на главатарите на „ДНР“ да изплатят неизплатените досега „заплати“. След разпускането на „Републиканската гвардия“ част от екстремистите, които са изразили желание да продължат да се занимават с тероризъм, не се приемат на служба в подразделенията на така наречения „1-ви АК на ДНР“ поради отказа на командирите да приемат дискредитирали се „гвардейци“.

В медиите на така наречената „ДНР“ се разпространява дезинформация, насочена към дискредитиране на действията на украинската власт и военното командване на силите на АТО. „Подразделението за информационно-психологически операции на ДНР“ чрез контролираните от екстремистите медии започнаха информационна операция, основана на дезинформация за уж масово преминаване на военнослужещи от ВСУ в редиците на „ДНР“.

Терористите на „ДНР“ са недоволни от забраната да откриват огън по силите на АТО. Недоволството на екстремистите се засилва от многобройните случаи на загинали „колеги по оръжие“ през периода на „липса на военни действия“ (при пиянски свади, ПТП, експлозии на мини). Отбелязва се рязко влошаване на дисциплината.

В районите на Старобешево, Енакиево и Амвросиевка се наблюдава струпване на автомобили и бронирана техника на екстремистите. Всяка от групите включва до 30 ББМ.

Екстремистите продължават изграждането на укрепления. Северно от Красний Луч се наблюдава изграждане на инженерно-фортификационни съоръжения на позициите по околните височини.

В района на Александровка продължават маневрите на техника на терористите. Задействани са 8 танка, 28 ББМ от различен тип и 10 теглича, самоходни ПТРК, специални военни автомобили. Около 10 танка са изтеглени в района на Новоазовск.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian






Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1308067
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.