Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2015 19:54 - Военна хроника – 28.10.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1067 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 28.10.2015 19:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“.

Руско-терористичните войски в Донбас продължават въоръжените провокации с цел да провокират откриване на ответен огън от силите на АТО. Също така, екстремистите разузнават първата линия и тактическия тил на украинските войски, извършват инженерно оборудване на позициите си и миниране на местността – както на предната линия, така и във втория ешелон.

В района западно от Гладосово терористите обстрелваха прицелно със стрелково оръжие и автоматични гранатомети предните позиции на силите на АТО.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 28 октомври / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

В района на Донецкото летище, южно от Пески, в неутралната ивица е било регистрирано пехотно подразделение на екстремистите – до 30 души, което, разделено на няколко групи, се е придижвало по протежение на предните позиции на силите АТО и ги е наблюдавало. При изтеглянето си екстремистите са обстреляли със стрелково оръжие предните позиции на украинските войски.

В района на Маринка и южно от Попасная се отбелязва работата на снайпери на противника. Регистрирани са 10 прицелни изстрела по позициите на силите на АТО от голямо разстояние с използването на специални боеприпаси.

В района на Донецк едновременно на две места – в района на Донбаската национална академия за строителство и архитектура и в югоизточната част на града – е регистрирано струпване на тежко въоръжение на екстремистите – в първия случай най-малко 6 танка, до 10 автомобили от различен тип, включително камиони, 3 БТР-80 и 2 БМП-2, във втория - 6 оръдия Д-30 в походно състояние и 3 МТ-ЛБ.

В Горловка, в района южно от завод „Стирол“ е регистрирана батарея с пет 122-мм САУ „Гвоздика“, която се е движела в посока към Макеевка. В колоната е имало и 4 армейски камиона, 1 УАЗ-469 и 2 МТ-ЛБ.

Сред екстремистите от „Горловския гарнизон“ упорито се носят слухове за подготовката на мащабно настъпление на украинските войски. Едновременно с това се усилва отбраната по протежение на шосето Донецк–Снежное – регистрира се прехвърляне на бронирана техника, извършват се инженерни работи.

В района на Стаханов се наблюдава усъвършенстване на батальонния район за отбрана на екстремистите. Терористите от „ДНР“ се подготвят активно за отблъскване на митичното настъпление.

Дмитрий Тимчук

Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian

 








Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307848
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.