Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2015 23:02 - Военна хроника – 12.11.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 782 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативна информация от организацията „Информационна съпротива” .

През последното денонощие екстремистите атакуваха позициите на силите на АТО едновременно на няколко участъка на линията на разграничение, като действаха с малки пехотни подразделениям – главно усилени взводове(по 30-35 души). След като бяха отблъснати от украинските войски, терористите продължиха да обстрелват позициите на силите на АТО. Освен това екскремистите продължават да водят активно разузнаване на бойния ред на украинските войски, както и да извършват диверсионно-терористични действия (например, опити за миниране на подстъпите към опорните пунктове и позициите на украинските войски, територията между тях, също и участъци в „неутралната ивица”).

Южно от Попасная между Новозвановка и Троицкое три пехотни групи на екскремистите атакуваха позициите на бойната охрана и опорен пункт на силите на АТО. Атаката е извършена както фронтално (една от групите предварително незабелязано е навлязла в „неутралната ивица”), така и по фланга. Атаката е извършена с подкрепата на минохвъргачна батарея (четири 82-мм минохвъргачки) и минимум три АГС-17.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 12 ноември / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

Подобни бяха действията на екскремистите и в района на Шуми и Майорск. След интензивен обстрел с 82-мм минохвъргачки и въоръжението на БМП-2 две групи на екскремистите се опитаха да атакуват предните позиции на силите на АТО по фланговете.  Противникът беше спрян от отбраняващото се подразделение на украинските войски с концентриран огън и беше принуден да отстъпи към изходните си позиции.

Екстремистите бяха активни и южно от Гранитное (по посока към Николаевка имаше опит под прикритието на минохвъргачен огън да бъдат заети позиции в „неутралната ивица”) и южно от Маринка (беше регистрирано придвижване на пехотни групи на противника – общо 100-110 души – откъм Александровка, мина Трудовская към позициите на силите на АТО в района на Красногровка). Забелязани са отделни случаи на движение на бронетехника на противника (два МТ-ЛБ – единият със ЗУ-23-2, и минимум три БМП-2).

Южно от Авдеевка - в района на Опитное, както и на север от Авдеевка - в района на Новгородское, няколко пехотни групи на екстремистите опитаха да се приближат до позициите на силите на АТО (в отделни случаи на 150-200 метра) с цел да ги обстрелват и атакуват. Наблюдават се опити на терористите да пробият коридор между Авдеевка и Опитное, както и да заобиколят Дзержинск от юг през Шуми, Новгородское.

В много райони на фронта  екскремистите обстрелват активно позициите на силите на АТО, като най-активни са в района от Маринка до северните покрайнини на Горловка (включително Красногровка, Пески, околностите на Донецкото летище, Опитное, Авдеевка, Новосьоловка, Троицкое, Новгородское, Шуми и Майорск). Обстрелват се украинските войски и на Приморското направление (в района Гнутово-Саханка), в района на Гранитное, Попасная, Кримское – Трьохизбенка, Счастие, Станица Луганская – Сизое.

Продължава усилването на „Горловския гарнизон” на екскремистите. В района на Озеряновка (югозападните покрайнини на Горловка) е прехвърлена бронирана тахника – 4 БМП- 2 и 2 БМП-1. По предварителна информация, в същия район е прехвърлен танков взвод на екстремистите.
Източно от Горловка (в близост до шосето Луганск – Донецк) е разгърната бригадна артилерийска група, за която терористите са организирали активна доставка на боеприпаси с камиони от района на Дебалцево – до 40 курса на денонощие.

В района на Горловка на външните контролно-пропускателни постове служат военнослужещи от ВС на РФ.

Семействата на местни екстремисти  заминават за Русия.

Главатарите на терористите са наредили на ръководството на „Концерн Стирол” да прекрати производствената дейност и да извърши временна консервация на производствените мощности.

В средите на местни екскремисти  се разпространява информация за подготовка на контранастъпление на Артьомовското направление в отговор на предполагаемо настъпление на украинската армия, което уж било планирано за дните след 15.11.2015 г.

В района на Александровка (източно от Маринка) са регистрирани 6 танка и минимум 4 БМП-2 на маскирани позиции.

Една от групите за „усилване” на терористите, за които съобщавахме по-рано (беше забелязана южно от Донецк), вече е в района южно от Ясное. Групата включва до 100 екскремисти, 8 БМП-2 и МТ-ЛБ, минимум 2 ПТРК.

От Пролетарския район на Донецк в посока към Макеевка се прехвърля усилена мотострелкова рота екскремисти – до 10 БМП-1,2, четири БТР-80 и до 10 автомобила.

Предвид дефицита на средства, получавани от РФ, под предлог, че „е необходимо възстановяване на инфраструктурата на „ДНР”, главатарите на терористите са приели решение за „временно ограничаване” на еднократните плащания на местните жители и екскремистите в случай на раняване. В случай на сериозно раняване местните жители ще получават по 3 000 гривни (за леко и средно - 2 000 грн.), а представителите на бандитските формирования – съответно по 5 000 и 3 000 грн. (досега се изплащаше компенсация за цивилните  5 000 грн., а на представителите на бандитските формирования – 10 000 грн.).

 Дмитрий Тимчук

Ръководител на Център за военно-политически изследвания











Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313583
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.