Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2015 17:38 - Военна хроника – 30.11.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 951 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 30.11.2015 17:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“.

Руско-терористичните войски продължават активните обстрели по силите на АТО, използвайки стрелково оръжие (в т.ч. голямокалибрени картечници), гранатомети, 82-мм и 120-мм минохвъргачки, зенитни системи и въоръжение на бойни бронирани машини (ББМ).

През изминалите почивни дни екстремистите обстрелваха многократно с 82-мм минохвъргачки и гранатомети Верхнеторецкое от маскирани позиции, разположени северно от с. Красний партизан. Също така, с 82-мм минохвъргачки и стрелково въоръжение беше обстрелвана и Красногоровка.


image

Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 30 ноември / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/


Със ЗУ-23-2 и 120-мм минохвъргачки бяха обстрелвани позициите на украинските войски и цивилни обекти в района на Авдеевка (включително източните й покрайнини и „Стара Авдеевка“). В началото огневата атака се извършваше със стрелково въоръжение, картечници и две ЗУ-23-2 откъм кота 251.2 и селскостопанската борса, след това със 120-мм минохвъргачки се обстрелваше откъм Крутая Балка. Също така бяха обстреляни позициите на силите на АТО в района на Пески, Опитное, Маринка.

Продължава да се регистрира активност на екстремистите в северните и северозападните покрайнини на Горловка. Практически всеки ден се обстрелват позициите на силите на АТО откъм Голмовский, Зайцево и от позициите на екстремистите северно от Майорския автомобилен пазар. Обстрелват се основно позициите в района на Дача, Кодема, Шуми и други райони покрай шосето Горловка-Артьомовск.

Сред екстремстите от т.нар. „Горловски гарнизон“ активно се обсъжда заповедта на командването на „1-ви армейски корпус на ДНР“ за прехвърляне към линията Горловка-Дебалцево на допълнителни артилерийски и минохвъргачни подразделения (включително подразделения с РСЗО и САУ). Продължават да се разпространяват слуховете за планирано настъпление на руско-терористичните войски в началото на декември т.г. В източните покрайнини на Горловка екстремистите придвижват към фронта въоръжение и военна техника. Регистрирано е прехвърляне на бронирана група на терористите (3 БМП-2, 2 БМП-1 и 3 БТР-80).

Също така е регистрирана активност на екстремистите на Приморското /Мариуполското/ направление. В района на Широкино – Саханка едновременно на няколко участъка е забелязано придвижване на пехотни групи на екстремистите, регистрирани са обстрели със стрелково въоръжение (включително с голямокалибрени картечници).

В района на Луганское, Счастие и Сизое екстремистите обстрелваха с АГС-17 и стрелково въоръжение. Отбелязва се неприцелна стрелба със стрелково въоръжение в района на Попасная, Кримское, южно от Чермалик, източно от Гнутово.

В редица райони по протежение на линията на разграничение между страните, на контролираните от „ДНР“ територии е регистрирано активно изграждане на фортификационни съоръжения и минни заграждения.

В южния участък на околовръстния път на Донецк е регистрирано придвижване на борнирана техника – 4 БТР-80 и 2 БМП-2 се се движели в посока към ул. Залесная (Пролетарски район, Донецк).

В района на Ирмино екстремистите продължават да прехвърлят „личен състав“ (за момента е неизвестно дали това е усилване или ротация). Регистрирано е пристигане на подразделение на екстремистите в Новоалександровка и Калиново (по един усилен взвод към по-рано съсредоточени сили).

През Шахтьорск, Старобешево продължава прехвърлянето на нови подразделения, извършва се ротация на подразделенията на екстремистите, които заемат позиции от  Еленовка до Докучаевск и южно чак до Гранитное. На това направление през последните две денонощия са регистрирани 25 преминавания на камиони, прехвърляне на военна техника (11 ББМ), придвижване на „мотострелкова рота“ (с щатна техника и въоръжение) в района южно от Докучаевск откъм Стила.

На Приморското направление, в района на Красноармейское (Новоазовски район) екстремистите създават мощен укрепен район на втората линията на отбраната (изборът им е обоснован, като се има предвид наличието на рокаден път между това населено място и Безименное). В района на Красноармейское е забелязана бронирана техника на терористите, които се опитват да я маскират и скрият.

Северно от Октябр са разположени маскирани огневи позиции на 120-мм минохвъргачки на терористите, регистрира се прехвърляне на боеприпаси (за денонощие пристигнаха 3 армейски камиона „Камаз“). Близо до Заиченко се наблюдават маскирани позиции на „мотострелкова рота“ на екстремистите (около 60 души, с 2 танка и 6 ББМ (4 МТ-ЛБ и 2 БМП-2), до десет камиона от различен тип).

Дмитрий Тимчук

военен кореспондент

Превод: Diana M Dian












Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313408
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.