Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2015 13:44 - Военна хроника – 24.12.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 796 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативна информация от организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

Въпреки обявеното "примирие" за периода на празниците, руско-терористичните войски в Донбас продължават активните обстрели (вкл. с използването на системи тип 9П132 "Град-П" и ПТРК). Те продължават също да заемат нови райони в т.нар. "сива зона" на приморското /Мариуполското/ направление.

По-специално в района на Коминтерново (Водяное-Коминтерново-Заиченко) екстремистите прехвърлят допълнителни сили и извършват инженерно оборудване на местността. Прехвърлят се сили и средства на десния фланг - откъм Новоазовск в посока към Заиченко към прехвърленото по-рано въоръжение са се присъединили още четири БМП-2, два МТ-ЛБ със ЗУ-23-2. В същия район откъм Хомутовската степ през с. Роза Люксембург и с. Порохня се е насочила още една група бронирана техника – 3 танка, 2 МТ-ЛБ (с две противотанкови оръдия МТ-12 на буксир), 4 БТР-80, 1 БРДМ-2.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 24 декември / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

Заедно с усилената "мотострелкова рота" на екстремистите  в Коминтерново е влязло и подразделение на руската армия. Отбелязани са опити на руските военнослужещи да ограничат многобройните случаи на мародерство от страна на екстремистите от "ДНР" в населеното място.

В района на Горловка екстремистите са обстреляли със стрелково въоръжение и 2 АГС-17 позициите на украинската армия между Шуми и Майорск. Огънят се е водил от две точки  – от Посьолок 6-7 и откъм ул. Смирнова.

В района на Гранитное терористите са използвали ПТРК. Пехотна група на екскремистите, която беше на позиции в района на Красний Октябр (организацията ИС съобщаваше за нейното придвижване към дадения район) се е насочила с автомобилен транспорт с ПТРК към предната линия северно от Гранитное, в посока към Новогригориевка. След заемането на позиции екскремистите са стреляли 2 пъти с ПТРК по контролно-пропускателния пункт на силите на АТО северозападно от Гранитное.

От неутралната ивица екскремистите са обстрелвали с "Град-П" предните опорни пунктове на силите на АТО южно и югозападно от Троицкое. Действала е пехотна група на екскремистите, пристигнала от Калиново (организацията ИС също съобщаваше за нейното пристигане в този район от Алчевск).

В района на Озеряновка група от пехотата на екскремистите с 2 БТР-80 се е насочила към предната линия (западните покрайнини на градчето) и се е опитала скрито да излезе до опорния пункт на силите на АТО северно от Батмановка. Терористите са били забелязани от бойната охрана на украинските войски, която е открила огън. При въоръжения сблъсък двата БТР-80 са водели прикриващ огън със своето въоръжение. След престрелката противникът е отстъпил.

Регистрирано е прехвърляне на артилерия на екскремистите от Амвросиевка в посока към Старобешево. Прехвърлянето се извършва със заобикаляне на главните пътища. През последното денонощие са прехвърлени на партиди по 1-2 оръдия/системи (придружавани от автомобили и ББМ) общо: осем 122-мм гаубици Д-30 и Д-30А, две РСЗО БМ-21 "Град", пет 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика".

Дмитрий Тимчук

военен кореспондент










Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307707
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.