Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2016 21:04 - Военна хроника – 18.01.2016 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1141 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

Руско-терористичните войски в Донбас продължават да обстрелват позициите на украинската армия и цивилни обекти, използвайки стрелково оръжие, ръчни и автоматични гранатомети, 82-мм и 120-мм минохвъргачки, зенитни системи ЗУ-23-2. През последното денонощие е регистрирано и използването от екстремистите на бронирана техника (въоръжението на БМП-1, 2 и БТР-80).

В ивицата от населения пункт Пески до южните покрайнини на Авдеевка през последното денонощие терористите фактически постоянно обстрелваха позициите на силите на АТО. В района на Пески пехотна група на екстремистите (до 20 души) се придвижи от района „Втора площадка” към неутралната ивица, зае позиции и след стрелба с 82-мм минохвъргачки откри огън със стрелково оръжие и РПГ по опорния пункт на украинските войски в района на недовършения надлез. Екстремистите откриваха стрелба и откъм Жабунки и „Волво Център – Донецк“, откъм Донецкото летище  и разрушената радиолокационна станция, от западната и северната части на Спартак (с голямокалибрени картечници, СПГ-9, АГС-17).

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 18 януари 2016 г. / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

От позиции в района на Ясиноватския възел екстремистите откриваха стрелба с три 82-мм минохвъргачки 2Б9 „Васильок“ по посока към вилното селище „Виноградники” и улица Ленин (Авдеевка).

Със стрелково въоръжение и гранатомети бяха обстреляни позициите на силите на АТО в района на Красногоровка, Гранитное, Рассадки, Маринка, Троицкое. В района на Красногоровка откъм Старомихайловка са регистрирани 4 изстрела със 120-мм минохвъргачки на екстремистите.

В района на Гранитное терористите обстрелваха с два БТР-80 под прикритието на един АГС-17. Откъм Маринка екстремистите откриваха огън с въоръжение на БМП-1 (регистрирани са около 10 изстрела), действаше и снайперска група (трима снайперисти) на терористите.

В района източно от Новгородское екстремистите обстрелваха с АГС-17 и СПГ-9, регистрирано е и използването на ЗУ-23-2 по двата предни опорни пункта на силите на АТО (действаше тактическа група на терористите, по-рано регистрирана от организацията ИС в района на Железная Балка). С 82-мм минохвъргачки и две БМП-2 от позиции западно от  Горловското водохранилище (района на Широкая Балка) екстремистите обстрелваха позициите на украинските войски североизточно от Новосьоловка и югоизточно от Юриевка (източно от шосето Верхнеторецкое – Дзержинск).

В района на Зайцево, Водяное и Талаковка екстремистите обстрелваха със стрелково оръжие, регистрирано е използването на АГС-17.

В района на Донецк руско-терористичните войски продължават да струпват сили и средства едновременно в няколко района на първа линия на сверозападно направление. Към няколко бронирани групи, разгърнати по-рано в Петровския район на Донецк, екстремистите през последните две денонощия прехвърлиха още шест ББМ (основно БМП-2), минохвъргачна батарея (шест 82-мм автоматични минохвъргачки 2Б9 „Васильок“). В районите „Трудовских” и „Жилплощадка” са регистрирани нови разчети СПГ-8 и ЗУ-23-2 на оборудвани позиции.

Командването на руско-терористичните войски прехвърля подкрепление в района на Первомайское – Калиново – Полевое. Зад предните позиции на терористите в този район са отбелязани 6 танка и 16 ББМ (прехвърлянето на техниката се е извършвало без маскиране, фактически демонстративно).

През изминалите няколко денонощия между Лутугино и Белое екстремистите прехвърлят на северното направление бронирана техника на малки групи (по 2-3 машини). За последните 3 денонощия са прехвърлени до 20 ББМ – БМП-1, 2, БМР-1К, МТ-ЛБ.

Отбелязва се усилване на формированията на екстремистите на Енакиевското направление. Оборудват се нови позиции северозападно от Пантелеймоновка, в района на Ставки. От Михайловка към разгърнатото по-рано подразделение са прехвърлени допълнително до 10 ББМ и няколко разчета СПГ-9, АГС-17.

Дмитрий Тимчук

военен кореспондент

Превод: M Dian








Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313728
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.