Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2016 15:48 - Google Earth - доказателства за стрелбата срещу украинската армия от руска територия
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1418 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.03.2016 15:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Google Earth разкри нови тайни за стрелбата срещу украинската армия от руска територия image

Международната доброволческа общност InformNapalm продължава разследването на военните престъпления на Руската федерация с използването на сателитни снимки, които могат да бъдат намерени в Google Earth.

В едно от предишните разследвания – Google Earth разкрива тайните на „трофейната” военна техника на терористите” – бяха представени доказателства за придвижването на военна техника от руска територия през неконтролираните участъци на украинската граница в зоната на бойните действия.

В поредното си разследване InformNapalm идентифицира руски оръдия, направлението на стрелбата, маршрутите на доставка на боеприпаси, като и следите, останали в резултат на обстрелите. Военните престъпления нямат давност, затова ще разгледаме картата на приграничните райони за периода септември-октомври 2014 година, на чиито сателитни снимки се виждат редица интересни подробности, свързани със стрелбата от руска територия, насочена към района на украинските населени места Мариновка, Первомайский, Степановка и други през август 2014 година.

Интересното е, че именно тези населени места се споменават в сводките на терористите и руските пропагандисти. Например, в статията с циничното заглавие „Хронология на гражданската война в Украйна на 15 август 2014 г.”, публикувана на руския сайт Ruspravda.info, се казва:

„Подразделения на Националната гвардия /на Украйна – б.пр./ с подкрепата на танкове многократно атакуваха населените места Мариновка, Степановка, Первомайский. По време на тежките боеве противникът, разполагащ със значително превъзхождащи сили, е бил изтласкан на предишните му позиции. Решителните контраатаки на опълченците доведоха до значителни загуби на личен състав и техника на противника.”

Но какви именно сили са били задействани в операциите през август 2014 г., може да се види от анализа на сателитните снимки. Снимките в Google Earth говорят не за граждански, а за абсолютно военен конфликт и за агресия на една съседна страна срещу Украйна.

Скрийншот със сателитна снимка от 14.09.2014 г. На нея е фиксирана гаубична батарея с 6 оръдия (два огневи взвода), местата на разполагане на боеприпасите, камиони и палатка. Местоположение – на изток от хутор Примиусский, Куйбишевски район, Ростовска област. Със зелен цвят са маркирани координатите и датата. Тъй като дължината на ствола на оръдието на снимката е равна на дължината на камиона, може да се предположи, че на снимката виждаме 152-мм гаубица 2А65 Мста-Б. Дължината на ствола на оръдието й е 7200 мм. За сравнение – дължината на камион Урал-4320 е 7366 мм, а на КамАЗ-5350 – 7960 мм. 122-мм гаубицаД-30 има дължина на ствола 4660 мм, така че на снимката той би изглеждал много по-малък от камиона.

image

Малко по-наляво са старите позиции за стрелба. Интересното е, че те се виждат и на по-ранна снимка, направена на 04.09.2014 г. Освен това ясно се вижда, че са били задействани само пет оръдия.

image

Нека сега да видим следващата снимка в тази история с дата 06.10.2014 г. На нея се вижда обгорена и силно утъпкана земя на местата, където са били разположени оръдията, в района на дулните спирачка (малки петна) и край отворите за зареждане (големи петна), което говори за продължителна стрелба и за нейното направление:

image

По направлението на ствола на едно от оръдията чертаем две линии. Със зелената с дължина 6400 метра е отбелязана мъртвата зона, тоест минимална дистанция на стрелба с пълен заряд. С червената линия е отбелязана зоната на поражение – от 6 400 до 24 700 метра. Отбелязваме на картата ямите от взривените снаряди в непосредствена близост до червената линия. Получи се следното:

image

По-долу са представени скрийншотове със сателитните снимки на местата на артилерийските удари:

image

image

image

image


Маршрут на доставката и склад за боеприпаси за артилерията:

image

image

image

Така че приказките на руската пропаганда за „победи на армията на Новорусия” и за „гражданска война в Украйна” представляват цинично прикриване на истинската военна агресия на Руската федерация, при която се прилагат както хибридни методи за доставка на въоръжение, техника, наемници и редовна руска армия, така и стрелба срещу украинската армия от руска територия.

Напомняме, че можете да се запознаете с базата данни от разследванията на InformNapalm, доказващи участието на над 60 подразделения на руската армия в бойните действия в Украйна, тук: http://bit.ly/RussianPresence

Цялата статия






Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313364
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.