Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2016 22:11 - Военна хроника – 22.03.2016 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 902 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативна информация от организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

След известно намаляване на активността на руско-терористичните войски през последните дни, в рамките на последното денонощие екстремистите увеличиха рязко интензивността на обстрелите. При стрелбата по позициите на украинската армия бяха използвани  стрелково оръжие, различен тип гранатомети, 82/120-мм минохвъргачки, въоръжение на бронирана техника, стволна артилерия. Най-напрегната беше ситуацията в района на Донецк, Горловка и Светлодарския плацдарм.

В индустриалната зона на Авдеевка през последната седмица се наблюдаваше особено голяма активност на формированията на екстремистите. След като ОССЕ инсталира в този район своя камера за видео наблюдение,  през последното денонощие екстремистите намалиха интензивността на обстрелите, като изместиха направлението им на югозапад от Авдеевка (по посока на Бутовка, завод „Зенит” и позициите на силите на АТО в района на Пески и Опитное).
Но в района на Авдеевка все пак се наблюдаваха активни действия на терористите, които използваха и тежка бронирана техника. Бяха задействани 2 танка, единият от които водеше стрелба, а вторият го прикриваше. По-късно в същия район две БМП-2 и един БТР-80 на терористите под прикритието на
мобилна огнева група със ЗУ-23-2 водеха прицелен огън по предните позиции на силите на АТО.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 22 март 2016 г. / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/


Екстремистите продължават да усилват своите подразделения в участъка между Донецк и Горловка. В района на Ставки, Пантелеймоновка и Крутая Балка са прехвърлени групи от резерва на „1-ви армейски корпус на ДНР” (по 3-4 бронирани машини и до 35-40 екстремисти във всяка група) на всяка от заеманите позиции. Отбелязва се усилване и по линията Спартак – Яковлевка – Минералное.

В района на Спартак и в Ясиноватая се наблюдават артилерийски (стволна артилерия) групи на екстремистите, всяка от които разполага с 5-6 оръдия. В района на насипите южно от Яковлевка се наблюдава „блуждаеща” група 122-мм РСЗО БМ-21 „Град”. Общият брой на екстремистите, които се опитват да изтласкат подразделенията на силите на АТО в участъка от Крутая Балка до северните покрайнини на Спартак, представлява усилен батальон (плюс танкове, минимум танкова рота, разпределени по целия участък).

Екстремистите продължават да извършват активно наземно разузнаване на бойния ред на силите на АТО, главно чрез наблюдение от предни наблюдателни пунктове. В редица райони се регистрира активност на диверсионно-разузнавателни групи на терористите и използване на местни жители, пресичащи линията на разграничение в зоната на АТО, с цел „агентурно” разузнаване.

Освен това, през последните 4 дни се активизира  и радиотехническото разузнаване на екстремистите – ИС регистрира придвижване на комплекси за радиотехническото разузнаване (общо 6 комплекса, някои съпровождани от ББМ) в северната част на Луганск и в посока към Стукалова Балка.

Северно от Докучаевск са регистрирани нови позиции на мотострелково подразделение на екстремистите с численост до рота и осем ББМ (част от тях – на маскирани позиции). По́ на изток на позиции са разположени танков взвод и батарея САУ (5 установки).

В района на Старобешево подразделения на екстремистите проведоха мащабна операция за задържането на група дезертьори от една от „мотострелковите бригади” на „ДНР”. Задържани са 11 терористи, напуснали с оръжието си „поделението”.

В средите на екстремистите от „ДНР” и „ЛНР” продължават да се разпространяват слухове за готвещо се „майско настъпление” на руско-терористичните войски. По редица признаци може да се направи извода, че разпространяването на тези слухове има организиран характер (не се изключва провеждането на информационно-психологическа операция).

Ръководството на терористичната организация „ДНР” е разпоредило на подчинените му „министерства и ведомства” да ускорят изготвянето на пакета документи относно „престъпленията на украинската власт срещу мирното население на ДНР”. Планира се тези документи да бъдат предоставени на международни организации. Във връзка с това в „министерството на правосъдието на ДНР” (ръководител – Е.В. Радомская) се е състояло съвещание, посветено на подготовката на масови искове пред Европейския съд по правата на човека относно „престъпните действия на украинската власт”, която, уж игнорирайки Минските споразумения, обстрелва мирните жители на „ДНР”. Администрацията на ръководителя на „ДНР” А.Захарченко е разпоредила на „министерството на отбраната на ДНР” (ръководител – В.П. Кононов) и на „министерството на информацията на ДНР” (ръководител – Е.Н. Никитина) с участието на местни и руски медии да изготвят видео материали за „провокациите и престъпленията на украинските военни” като илюстрация към посочения  пакет документи.

Дмитрий Тимчук

военен кореспондент










Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1312025
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.