Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2016 21:03 - Военна хроника – 01.04.2016 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1192 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 02.04.2016 21:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативна информация от организацията „Информационна съпротива“:

Руско-терористичните войски в зоната на АТО увеличават интензивността на обстрелите, като противникът използва активно освен „традиционните” огневи средства (стрелково въоръжение, гранатомети, минохвъргачки от двата основни калибра), също и ББМ (включително танкове), 122-мм и 152-мм стволна артилерия. Екстремистите постепенно преминават от единични огневи атаки към масирано използване на средства за поражение. Рязко се активизира дейността на диверсионно-разузнавателни групи на противника, използват се активно безпилотни летателни апарати за разузнаване, както и средства за радиотехническо разузнаване.

Екстремистите продължават да са най-активни в района на Авдеевка. Там противникът използва активно минохвъргачки, в постоянен режим – гранатомети и голямокалибрени картечници. Неколкократно пехотни групи на екстремистите опитаха за навлязат в района на индустриалната зона на Авдеевка, като приближаваха позициите на силите на АТО на дистанция за водене на ефективна стрелба. Едновременно с това терористите нанесоха удари със 152-мм артилерия – позиции на пет 152-мм САУ 2С1 „Акация” на екскремистите са регистрирани южно от Яковлевка.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 1 април 2016 г. / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

В района на Зайцево и Жованка на 31.03. само до обед по позициите на украинската армия имаше около 300 изстрела от страна на терористите с минохвъргачки, артилерия и стационарни гранатомети СПГ-9. В района на Горловка бригадна артилерийска група на „3-а отделна мотострелкова бригада” на екскремистите след доставянето на допълнителни боеприпаси нанесе удари по северозападните покрайнини на Голмовский (където се намират позиции на терористите), след което в „ДНР” започна информационна истерия за „подлостта на украинските наказателни отряди, обстрелващи мирното население”.

На приморското /Мариуполското/ направление противникът използва активно 120-мм минохвъргачки наред с другите средства за поражение. Били са обстрелвани северните покрайнини на Водяное и КПП на силите на АТО на шосето към Мариупол в района на Водяное, както и опорните и наблюдателни пунктове на украинската армия източно от Талаковка и Гнутово.

Южно от Донецк едновременно в няколко района (Гранитное, Павлопол, Водяное) се регистрира появата на добре подготовени снайперски групи на екскремистите. Подобни групи проявяват активност и в района на Опитное и Пески, като действат едновременно с обстрелите от страна на терористите с гранатомети и голямокалибрени картечници.

В района на Авдеевка екскремистите са използвали руски противопехотни мини ПОМ-2 „Отьок”, които се поставят чрез средства за дистанционно миниране и са забранени от международни конвенции.

В резултат на активността на екскремистите от „ЛНР” КПП „Золотое” в Луганска област беше затворен веднага след отварянето му. Отбелязани са няколко случая, когато при преминаването през този КПП от и към окупираната украинска територия терористите са спирали превозните средства и са нанасяли побой на пътуващите в тях. Командването на бандитските формирования, действащи в този район, се позовава на това, че при откриването на КПП „Золотое” украинската страна „не е съгласувала” това с тях. Същевременно местното население в „ЛНР” обвинява Украйна за затварянето на пункта.  

В Горловка след понесените загуби в „3-а отделна мотострелкова бригада” („Горловската бригада”) – до 10 унищожени терористи на 30.03.2016, екскремистите  са започнали да разпространяват слухове, че „на фронта са пристигнали американски снайперисти от морската пехота”. В средите на екскремистите тези слухове не се подлагат на съмнение.

В „100-а бригада” на „армията на ДНР” започва работа проверяваща комисия от „щаба на корпуса” с цел проверка на машинациите, извършвани от командването на бригадата с парични възнаграждения и материално обезпечаване на „мъртви души”. Преди пристигането на комисията командването на бригадата е иззело така наречените „военни книжки” на подчинените си.

В щаба на „1-ви армейски корпус на ДНР” се обсъжда необходимостта от увеличаване на собствената военно-лечебна база, тъй като цивилните медицински учреждения не се справят с покриването на нуждите на екскремистите (главно поради липса на достатъчни медицински препарати и оборудване). Взето е предварително решение в Енакиево да бъде създадена още една „военно-полева болница”.

В Свердловск /Луганска област/ по поръчение на ръководството на „2-ри армейски корпус на ЛНР” се извършва разследване на случай, когато екстремист от „4-а отделна мотострелкова бригада”  е хвърлил граната в група мирни жители, намирайки се в състояние на алкохолно опиянение. Ранени са шест души, двама от тях – тежко.

В „МГБ” /Министерство на държавната сигурност/ на „ЛНР” е било проведено съвещание относно предотвратяване разпространението на слухове сред местното население за скорошното „връщане на Украйна”. Според тези слухове, които се разпространяват най-активно сред „държавните служители на ЛНР”, в най-скоро време се очаква идването на украинската армия и всички, които са сътрудничили с терористите, ги очаква жестоко наказание. В „МГБ” е предложено да бъдат идентифицирани и „неутрализирани” онези, които разпространяват такива слухове, както и успоредно с това да бъдат разпространявани „контраслухове”,  че ако дойде украинската армия, всички жители без изключение ще бъдат прекарани през филтрационни лагери и ще бъдат принудително преселвани в други райони.

Дмитрий Тимчук
военен кореспондент








Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307935
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.