Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2016 16:22 - Военна хроника – 11.04.2016 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1046 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 11.04.2016 16:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативна информация от организацията „Информационна съпротива“:

През изминалите почивни дни (09 – 10.04.2016 г.) руско-терористичните войски в Донбас активизираха обстрелите срещу позициите на силите на АТО и цивилни обекти. Екстремистите използваха стрелково въоръжение, минохвъргачки (80-мм и 120-мм), стационарни противопехотни и противотанкови гранатомети (АГС-17, 21 и СПГ-9М). В редица райони се използват танкове, бойни бронирани машини и стволна артилерия (основно – калибър 122-мм). Едновременно с това се регистрира струпването на сили и средства на екстремистите в редица райони, включително и прехвърляне на тежко въоръжение.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 11 април 2016 г. / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

Терористите нанасят активно минохвъргачни удари по позициите на украинските войски в района на Авдеевка. В този район два пъти е регистрирано и използването от екстремистите на батарея 122-мм оръдия Д-30А в индустриалната зона – огънят се води от района на Ясиноватското лесничейство, като се коригира от района на височина 251.2, северно от Ясиноватския възел; там са регистрирани и 4 танка на екстремистите.

В района на Маринка пристигна група от „антиснайперисти“ на терористите със задачата да открият и унищожат митичните „снайперисти на НАТО“, които уж действат в този район. При провеждането на тази операция „демонстративна група“ от екстремисти действаше северно от терикона „Крокодил“, а позиции на „антиснайперистите“ са регистрирани в неутралната ивица. Подобна група „антиснайперисти“ на екстремистите пристигна и в района на Счастие.

През почивните дни се наблюдаваше значително активизиране на руско-терористичните войски едновременно в няколко района южно от Донецк. Екстремистите използваха въоръжение на БМП-1 и БМП-2 в района на Централната кариера (Докучаевск), за да обстрелват Березовое, както и опорните пунктове на силите на АТО югоизточно от Новотроицкое.

На Приморското направление от позиции северно от Коминтерново, в района на Саханка и североизточно от Заиченко, екстремистите използваха активно 82-мм автоматични минохвъргачки тип 2Б9 „Васильок“ и 120-мм минохвъргачки.

Основната част от огневите удари беше нанесена по шосето в района на Широкино и източните му покрайнини, по опорните пунктове на силите на АТО източно от Талаковка и Гнутово, както и няколко минохвъргачни удара бяха нанесени в района близо до Водяное.

Терористите активизираха и „минната война“ – отбелязват се все по-чести случаи на попадане върху мини на транспорт на АТО в тактическия тил на украинските войски. В няколко района е регистрирана дейността на няколко „специализирани“ диверсионно-разузнавателни групи на противника, включващи високо квалифицирани сапьори.

Поради действията на украинските войски в района на Ясиноватския възел се отбелязват съществени изменения в системата за материално-техническо снабдяване на „Горловския гарнизон“ на екстремистите и редица подразделения на тактическата група на терористите, разгърната източно от Горловка. В момента екстремистите са принудени да извършват снабдяването по по-сложен маршрут, през Макеевка. Същевременно противникът взима активни мерки за „спазване на режима на секретност“ – в Макеевка „МГБ на ДНР“ извършва издирване на „украински шпиони“; прехвърлянето на бойната техника и личния състав на незаконните въоръжени формирования към гъсто населени райони се извършва предимно през нощта – след комедантския час, често това се прави „на почивки”, с междинни райони на съсредоточаване.

Едновременно с това се регистрира значително усилване на тактическата група на терористите по линията Яковлевка – Минералное – Ясиноватая.

В района на Торез екстремистите под контрола на руските „отговорници“ и с участието на специалисти от РФ приключват оборудването на нов команден пункт, което се извършва в условията на строга секретност. По предварителна информация новият команден пункт ще действа като централен команден пункт на „1-ви Армейски корпус на ДНР“.

В „ДНР“ и „ЛНР“ едновременно започна разпространяването на слухове за уж подготвяно мащабно „Великденско настъпление на украинската армия“. Според разпространяваната информация това настъпление е под натиска на САЩ с цел на населението в окупираните територии „да му бъде развален светлия празник на православния Великден“.

Дмитрий Тимчук
военен кореспондент

Превод: Тервел Крумов












Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307802
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.