Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2016 23:36 - Военна хроника – 18.05.2016 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1057 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 20.05.2016 00:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Оперативна информация от организацията Информационна съпротива:

Руско-терористичните войски в Донбас продължават да нарушават грубо Минските споразумения, като обстрелват позициите на силите на АТО и цивилни обекти. През изминалото денонощие най-горещо беше в районите на Авдеевка, Опитное, Зайцево, Гранитное, Новотроицкое и Луганское.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 18 май 2016 г. / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

Незаконните въоръжени формирования /НВФ/ се опитват да установят контрол над височините в района на Докучаевск, където нанасяха огневи удари по опорните пунктове на украинските войски със 120-мм минохвъргачки. Продължава обстрелването на позициите на силите на АТО и северно и южно от Новотроицкое.

Терористите използваха голямокалибрени картечници и гранатомети в района на Зайцево. Откъм Ясиноватския транспортен възел противникът обстрелваше подразделенията на украинската армия, разположени в района на Авдеевка, с 82-мм автоматични минохвъргачки 2Б9 „Васильок” и гранатомети СПГ-9.

Руско-терористичните войски продължават инженерното оборудване на своите позиции. Укрепват се фортификационните съоръжения край Безименное и между Коминтерново и Талаковка.

В Петровския район на Донецк е регистрирано ново мобилно минохвъргачно подразделение на екстремистите (6 минохвъргачки 2Б9 „Васильок”). Продължава докарването на материални ресурси и гориво-смазочни материали в района на Дебалцево и Старобешево.

През руско-украинската граница от Русия в Новоазовск е пристигнала колона автобуси с личен състав (около 60 военнослужещи на ВС на РФ) и 2 натоварени армейски камиона.

Продължава въоръжаването на НВФ, дислоцирани на Алчевско-Стахановското направление, където е регистрирано движение на бронирана колона (до 5 БТР-80, 4 МТ-ЛБ) и до 10 покрити армейски камиона. Продължава ротацията и усилването на групировката на руско-терористичните войски, расположена по протежението на р. Сиверский Донец в района на Новотошковка - Станица Луганская, където е регистрирана появата на нови подразделения с численост до рота.

В средите на екскремистите от бандитските формирования, наречени „1-ви армейски корпус на ДНР” и „2-ри АК на ЛНР” се разпространяват слухове, че на предната линия към силите на АТО са се присъединили подразделения от „арабски наемници” и представители на американски частни военни компании. Сред терористите се ширят и слухове,че през близките 2 месеца лидерите на терористичните организации „ДНР” и „ЛНР” съответно А. Захарченко и И. Плотницкий ще бъдат заменени с представители на РФ (фамилии не се споменават).

Така нареченото „Министерство на държавната сигурност” /МГБ/ на „ЛНР”  продължава да фалшифицира обвинения по адрес на украинската страна за диверсионно-терористична дейност в окупираните райони. Служителите на „МГБ” към настоящия момент са задържали трима души – уж „диверсанти от украинските Сили за специални операции и Службата за сигурност на Украйна”, които предстои да бъдат публично „разобличени” за опит за убийство на наблюдатели от ОССЕ и опити за взривяване на мини в района.

Продължава преразпределението на пазара на контрабандно гориво между бандитските формирования от „ЛНР”. В южните райони на Луганска област е имало конфликт със стрелба между членове на различни банди за правото да доставят от Русия в „ЛНР” две цистерни с бензин.

Наблюдава се критическа ситуация с медикаментите и консумативите в медицинските учреждения в Макеевка и Горловка. Провалил се е опитът те да бъдат доставени от Русия – по пътя медикаментите и консумативите са били разграбени от екстремистите.

Дмитрий Тимчук
военен кореспондент






Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1312026
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.