Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2016 16:08 - Военна хроника – 17.10.2016 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1764 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 17.10.2016 16:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативна информация от организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

Руско-терористичните войски в Донбас продължават да използват активно 120-мм минохвъргачки и стволна артилерия (122-мм и 152-мм). Противникът продължава да извършва разузнаване на предната линия и в тактическия тил на силите на АТО, като използва разузнавателни групи и технически средства. Забелязват се и опити от страна на окупаторите за водене на радиоелектронна борба на някои участъци и направления (Горловка, Станица Луганская, Светлодарската дъга, западната част на Донецк, в района северно от Луганск).

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 17 октомври 2016 г. / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/


В района Маринка – Красногоровка действат едновременно няколко мобилни огневи групи на противника, които използват 120-мм и 82-мм минохвъргачки под прикритието на голямокалибрени картечници и снайперисти.

В района на Станица Луганская противникът използва активно стрелково въоръжение и 82-мм минохвъргачки.

Западно от Горловка, от Новгородское до Зайцево и Майорск терористите използват активно  стрелково въоръжение, периодично – 82-мм минохвъргачки и гранатомети. Няколко пъти е регистрирана стрелба от страна на окупаторите със 120-мм минохвъргачки.

В района на Авдеевка и на Светлодарската дъга позициите на украинските войски се обстрелват редовно с 82-мм минохвъргачки, в отделни слчаи – и със120-мм. Екстремистите използват активно и стрелково въоръжение, ЗУ-23-2, гранатомети.

В района на Попасная (включително Новозвановка и Новоалександровка) – активни удари от страна на окупаторите със 122-мм и 152-мм стволна артилерия.

Окупаторите продължават да са активни и в района Павлопол – Широкино на приморското /Мариуполското/ направление. Противникът използва и танкове – веднъж – северно от Пикуза (бившето Коминтерново) и втори път – срещу Ужовка (бивш. Ленинское). Екстремистите използват активно и артилерия, и ББМ (БМП и БТР). ББМ се използват за водене на огън от място, от предварително подготвени позиции и укрития. Активно се използват мобилни установки ЗУ-23-2 върху камиони.

* * *

Наблюдава се активно движение на автомобилен транспорт и бронирана техника на екстремистите в Макеевка и в района около нея. През последното денонощие през Макеевка (главно в посока Ясиновата) са преминали минимум 30 камиона с жива сила, боеприпаси и снаряжение, както и до 10 ББМ (главно БТР-80 и МТ-ЛБ).

Командването на руско-терористичните войски прехвърля бронирана техника за усилване на позициите в Петровски район на Донецк и южно от него (Александровка) – минимум 10 БМП-2 и МТ-ЛБ. Откъм стрелковия клуб «Артемида» са пристигнали 2 Камаза, 3 Урала и 3 ЗиЛ-131 с жива сила и боеприпаси.

***

По повод ликвидирането на 16.10.2016 г. в Донецк на един от главатарите на бандитските формирования в «ДНР» – «полковник» А. Павлов (известен като «Моторола») е възникнал конфликт между ръководството на «МГБ» /Министерство на държавната безопасност/ и «МВР на ДНР». На екстрено съвещание на «ръководителите на силовите ведомства на ДНР» представители на ръководството на «МГБ» са напомнили за своите скорошни предупреждения, че в Донецк има «редица професионално подготвени украински ДРГ /диверсионно-разузнавателни групи/» (ИС вече съобщаваше за подобна информация на «спецслужбите на ДНР»), а «МВР на ДНР» не е взело достатъчно мерки за неутрализирането им. От своя страна ръководството на «МВР на ДНР» е обвинило «МГБ» в бездействие, като е посочило, че издирването и обезвреждането на ДРГ не е от компетенцията на «правоохранителите» и е предложило спешно да бъде сменено ръководството на «контраразузнаването» и «антитерористичните подразделения» в «МГБ».
image
Едно от "прекрасните" лица на "русский мир" в Донбас - Арсений Павлов, известен като "Моторола", лично убивал украински военнопленници.

image


Същевременно сред редовите служители на «МГБ» се наблюдава скептично отношение към версията, че А. Павлов е унищожен от украинска ДРГ с мотива, че при подобна операция украинските диверсанти биха избрали по-прост начин на ликвидиране, без да се налага проникване в охраняема сграда и миниране на асансьора /както е загинал т.нар. «Моторола»/; говори се, че «Моторола» е ликвидиран от някаква «спецгрупа на ФСБ ». В настоящия момент в Донецк е в ход операция под ръководството на «МГБ».

В «ДНР» органите за военно управление (щабовете на частите и подразделенията на «1-ви армейски корпус на ДНР», «Републиканската гвардия», подразделения на «МГБ» и «МВД») са приведени в «повишена степен на готовност». Същевременно се разпространяват слухове, че на скорошното съвещание на ръководителите на украинските силови ведомства П. Порошенко е поставил задача за силово решаване на проблема с «Л/ДНР» до края на 2016 г. Слуховете се подкрепят с митични «данни на военното разузнаване на ДНР» за пристигането в подразделенията на украинската армия на предната линия на голям брой «американско въоръжение и техника».

В «ЛНР» местните «спецслужби» и «правоохранители» съвместно с представители на ФСБ продължават акцията за «ликвидиране на последиците от опита за държавен преврат». При провеждането на акцията в Луганск е открит склад с нелегално оръжие, експлозиви и боеприпаси, включително саморъчно изработени управляеми фугаси от 152-мм артилерийски снаряди, автомати, картечници и ръчни противотанкови гранатомети. В Кадиевка (бивш. Стаханов) е пристигнала «следствена група на прокуратурата на ЛНР» за извършване на «следствени действия». Местните екстремисти са убедени, че всъщност целта е да бъдат неутрализирани остатъците от бандитските формирования на П. Дрьомов и А. Мозговой, които не са се включили във «2-ри армейски корпус на ЛНР».

image
Павел Дрьомов - "атаман на луганските казаци"

image
Алексей Мозговой (вляво) - командир на бригада "Призрак" /"ЛНР"/

Дмитрий Тимчук
военен кореспондент








Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1306645
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.