Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2017 19:38 - Берлин и Авдеевка: политика на преднамереното убийство
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1541 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 31.01.2017 19:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако днес сключат "сделка" за сметка на украинците, утре ще сключат за сметка на всички останали.

image Петро Порошенко и Ангела Меркел посетиха мястото на трагедията, която се случи в Берлин на 19 декември 2016 г.


Автор: Виталий Портников, украински журналист
glavred.info 

Украинският президент Петро Порошенко трябваше да прекъсне визитата си в Германия поради влошаването на ситуацията около Авдеевка. Разбира се, посещението на Порошенко в Берлин и новото влошаване на ситуацията изобщо не съвпадат случайно. Това е поредният "сигнал" от страна на окупатора Владимир Путин.

Путин не може да не забелязва, че през последните седмици европейските лидери подкрепят Украйна далеч по-решително и твърдо, отколкото преди встъпването в длъжност на новия президент на Съединените щати. Мнението, че санкциите срещу Русия не могат да бъдат отменени преди изпълнението на Минските споразумения, сега се изразява не само от федералния канцлер Ангела Меркел, която и преди беше на същата позиция. Това заяви и френският президент Франсоа Оланд, който се стараеше да не обтяга прекалено отношенията с Москва. Новият външен министър на ФРГ, лидерът на социалдемократите Зигмар Габриел също направи подобно изявление. Ако си припомним, че неотдавна Габриел ходи до Москва и се срещаше с Путин, а неговият предшественик на поста външен министър Франк-Валтер Щайнмайер — също социалдемократ — изказваше идеята за постепенно отслабване на санкциите, ще видим как се е променила позицията на "умерените".

Това, честно казано, не е наша заслуга. Заслуга е на новия американски президент. Защитата на ценностите, запазването на принципите на международното право, необходимостта от придържане към постигнатите споразумения — сега всичко това е важна част от европейската политическа идентичност. Още вчера Вашингтон убеждаваше европейците да не разменят ценности срещу търговски преференции. Днес европейците се стараят да докажат на новата американска администрация, че политическият процес не може да бъде подменен със "сделки" – даже ако не си научен на нищо друго, освен да сключваш сделки. Така  се променя светът.

Но за Путин е важно да докаже, че европейците не могат да се справят с украинската криза и не могат да го "изритат" от окупираните територии чрез Минския процес и санкциите. Влошаването на ситуацията около Авдеевка се обяснява много просто [путин сякаш заявява]: европейците не са способни да направят нищо, украинците – също, недейте да ни притискате, че можем да отговорим и пак да започнем да убиваме украинците. Нека се намесят американците и да сключат с нас "сделка". Ние ще си кажем какво ни трябва. Ще се пазарим с Тръмп.

На тази политика на преднамерено убийство може да се противодейства единствено чрез европейската солидарност и украинската готовност за защита на страната от коварния и жесток враг. Не трябва да се допуска някой да сключва "сделки" за наша сметка. В това сме заинтересовани не само ние, но и цяла Европа. Защото ако днес сключат "сделка" за сметка на украинците, утре ще сключат за сметка на всички останали.

 

За Русия територията е фетиш. Всъщност Москва никога не е имала друго доказателство за  своето "величие", освен размерите.

Виталий Портников




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313311
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.