Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2017 12:14 - В Украйна ще издадат дневниците на Гьобелс
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1196 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 31.01.2017 15:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
stopfake.org/bg/

Новината, че в Украйна ще издадат дневниците на министъра на нацистката пропаганда Йозеф Гьобелс, разбуни духовете в руските медии. /Дневниците на Гьобелс от 2011 са сред забранените книги в русия. Защо ли./

image


Руските и проруски 
медии, сред които „Новостное агентство Харьков„, Новости Mail.ruЛента.руEurasia DailyПервый КаналAnna-NewsРИА НовостиRT, се позовават на украинското интернет-издание Kharkiv Today, написало за книжното събитие  и цитират анотацията към книгата, но предвидимо изпускат коментара на директора на издателството защо „Дневниците“ излизат именно сега.


image


Харкивското издателство „Фолио“ публикува на украински само мемоарите, обхващащи последните години от живота на идеолога на нацизма – 1944-1945.
Генералният директор издателството Александър Красовицкий счита, че украинското общество има нужда от „Дневниците“, тъй като в тях се крият корените на „всички тайни на съвременната руска пропаганда“. Издателят добавя, че още преди излизането на книгата той получава няколко остри писма по този повод. Основната критика е, че мемоарите се публикуват без коментари. Но Красовицкий обещава, че коментари ще има и то от известен украински историк, чието име не иска да разкрива предварително.

В разговор с кореспондента на StopFake Александр Красовицкий съобщи, че книгата ще бъде представена на изложбата на книгата „Книжний Арсенал“ през май 2017 г. в Киев. „Неслучайно беше избран именно последният период на дневниците на Гьобелс, в който основният акцент е върху разгрома на нацистка Германия“, – сподели той. „Щом руските медии ни обърнаха внимание, значи сме попаднали в десятката. Можем да открием ясни паралели как Путин използва в руската пропаганда инструментите, създадени от Гьобелс“, – коментира генералният директор на „Фолио“.

Всъщност главната грижа на Кремъл е, че запознаването с техниките, създадени от Йозеф Гьобелс, ще разкрие колко близки до тях са методите, прилагани от руската пропаганда.
Лъжите, фейковите новини, дезинформацията и манипулацията са част от арсенала на опитния нацистки пропагандист, които днес се използват охотно не само от прокремълските медии, но и от високопоставените руски чиновници и политици.


В най-добрите традиции на нацизма - изказвания на двама мастити руснаци (видео)




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313762
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.