Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2014 13:29 - Русия насочва към Украйна ракети „Искандер“
Автор: ykpaina Категория: Други   
Прочетен: 1209 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 09.11.2014 00:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На територията на РФ край границата с Донецка област е регистрирано пристигането на руски оперативно-тактически ракетни комплекси „Искандер“. 

image
Ракетен комплекс „Искандер“ с радиус на действие от 280 до 400 км

Днес това беше потвърдено на брифинг за журналистите от говорителя на информационния център на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна (СНСО) Андрей Лисенко.

СНСО потвърждава, че разположените в непосредствена близост до украинската граница руски армейски групировки се усилват непрекъснато, включително и с далекобойни ракетни комплекси.

Както предава ЛІГАБізнесІнформ, Лисенко отбелязва, че усилването на военните подразделения на въоръжените сили на Руската федерация, в това число и на т.нар. вътрешни войски, край границата с Украйна се наблюдава от доста време.

„Извършва се усилване, включително и с ракетни комплекси с голям радиус на действие“, – казва той в отговор на въпроса може ли СНСО да потвърди, че РФ е изтеглила към украинската граница ракетни комплекси „Искандер“.

„Ние разполагаме с информация не само за тези ракетни комплекси. Осъществяваме наблюдение чрез различни канали за предаване на данни, анализираме ситуацията. В случай на усилване нашето командване реагира и се прави всичко необходимо, за да бъде даден адекватен отговор в случай на нарушаване на държавната граница“, добавя Андрей Лисенко.

Преди дни военният експерт Дмитрий Тимчук – ръководител на групата „Информационна съпротива“ съобщи, чe в приграничната зона на РФ в района на Донецка област е регистрирано пристигането на подразделение (6 пускови системи) с оперативно-тактически ракетни комплекси „Искандер“.

Освен това, в приграничните райони на РФ край северната част на Луганска област граничните войски на ФСБ на РФ са поставени в повишена степен на бойна готовност и усилен вариант на носене на служба.

Ракетният комплекс „Искандер“ включва балистична ракета с тегло 3,8 тона и с двигател с твърдо гориво. Радиусът на действие на ракетата е от 280 до 400 километра.

УД






Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313625
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.