Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2016 13:02 - Военна хроника – 29.03.2016 г.
Автор: ykpaina Категория: Други   
Прочетен: 1108 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 29.03.2016 15:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативна информация от организацията „Информационна съпротива“:

През последното денонощие в зоната на АТО се наблюдаваше активизиране на руско-терористичните войски. Терористите продължават да използват активно най-различни средства за поражение, включително 120-мм и 82-мм минохвъргачки, бронетехника (включително танкове) и стволна артилерия. Най-сложна продължава да бъде ситуацията в района на Авдеевка (и най-вече – Ясиноватския възел) и като цяло в целия район от Пески до Зайцево.

image
Районът на Ясиноватския транспортен възел /Ясиноватская развязка/
/кликнете върху картата за увеличаване/

През изминалото денонощие в района на Авдеевка екстремистите активно използваха „блуждаещи” минохвъргачки (82-мм и 120-мм), наблюдаваха се опити на диверсионно-разузнавателни групи на противника да проникнат в индустриалната зона на  Авдеевка, проявяваха активност и в района на кота 271.2, и в района на Ясиноватския възел. След като понесе значителни загуби в района на индустриалната зона на  Авдеевка в резултат на неуспешните опити да я „зачисти”, противникът премина към методични огневи удари по предните позиции на силите на АТО с използването на мобилни огневи групи. Терористите използват комбинирано огневите си средства – например, водят едновремено огън с минохвъргачки и зенитни установки тип ЗУ-23-2, или със стационарни гранатомети и голямокалибрени картечници.

Терористите продължават усилването на своите групировки и отделни бойни групи на участъка от Голмовский до западните и северозападните покрайнини на Донецк. Отделно се усилва и тактическата група на екскремистите в участъка Еленовка - Докучаевск - Стила. В района на Ясиноватая се появи още една усилена „мотострелкова рота” (РТГ) от „7-а отделна мотострелкова бригада” на руско-терористичните войски (до 100 души, с 6 БМП-2 и МТ-ЛБ, 2 камиона с ЗУ-23-2).

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 29 март 2016 г. / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/


Потвърди се информацията, че в района на Пантелеймоновка противникът разгръща 2 огневи батареи със 122-мм гаубици Д-30 (към момента все още не са откривали огън). В района на Майорск екстремистите са водели огън със 152-мм артилерия (по предварителна информация – гаубици „Мста-Б”). Освен това, екскремистите обстрелват активно позициите на украинската армия в района на Опитное, Пески, Водяное.

Югоизточно от Новотроицкое откъм Докучаевск противникът се опита да обстрелва опорните пунктове на силите на АТО на Мариуполското шосе с две БМП-1.

В „ДНР” и „ЛНР” продължава истерията около митичната „подготовка на украинската армия за настъпление”. Усилено се разпространяват слухове, както и съобщения в контролираните от екскремистите медии, за струпване на украински войски в близост до фронтовата линия. Съответно на граничните КПП на участъка от границата с Русия, контролиран от терористите, се наблюдава нарастване на броя на жителите от окупираните райони, които се стремят да преминат в Русия. Едновременно с това в средите на екскремистите продължават да се разпространяват слухове за собственото им настъпление, което трябва „да провали настъплението на силите на АТО”. В Ясиноватая и Горловка се отбелязва разпространяване на слухове от провокатори от „ДНР”, че в тези градове „са проникнали” „диверсионни групи на Десен сектор с цел извършване на терор и диверсии” – уж за да създават паника в навечерието на „голямото настъпление на украинската армия”.

Извършва се извънпланова проверка на подразделенията на „2-ри армейски корпус  на ЛНР” от представители на Въоръжените сили на Руската федерация. Тази руска инициатива е свързана с масовите случаи на неизпълнение на нарежданията на руското военно ръководство от страна на командирите на екскремистите.

Служителите на „МВР на ЛНР” активно обсъждат информацията, че в СБУ /Службата за сигурност на Украйна/ има „електронна база” с личните данни на всички служители от „правоохранителните органи на ЛНР”. Според слуховете, при опит за преминаване на контролираната от Украйна територия въпросните служители веднага биват задържани от „специални екипи на СБУ” и или са подложени на изтезания, или се ликвидират на място. Има информация, че тези слухове се разпространяват от самото ръководство на „МВР на ЛНР”, тъй като много от служителите му не спазват официалната забрана за напускане на „ЛНР” и пътуване в неокупираната част на Донбас.
 

Дмитрий Тимчук
военен кореспондент










Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1315123
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.