Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2014 11:46 - ПЕТ ГРЕШКИ, КОИТО РУСИЯ ДОПУСНА ПО ОТНОШЕНИЕ НА УКРАЙНА
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 2021 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 09.03.2014 12:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Русия през последните години допусна по отношение на Украйна пет грешки, които ще имат  дългосрочно значение.
......

Първата грешка на Русия – разгръщането на информационна война с украинофобско, а след това и агресивно-враждебно по отношение на Украйна съдържание с цел противопоставяне на нейното рускоезично и украиноезично население.

Рано или късно, и това вече е очевидно във връзка със станалите геополитически промени в Украйна, Русия ще бъде принудена да се откаже от нагнетяването на агресия сред росийския народ, за да не бъде разкъсана отвътре от тази агресия.

Тогава излъганото рускоезичное население на Украйна много бързо ще разбере, че Русия го е преметнала: че никаква заплаха от фашизъм в Украйна няма и не е имало. Напротив, вместо националистическия фашизъм, който Русия приписва на Украйна, съществува много по-страшен имперски фашизъм, който съществува в Русия.

И тогава рускоезичните украинци ще преживеят екзистенциална криза, тяхното недоумение и болка от лъжата ще се превърнат в ненавист към Русия.

И колкото по-големи бъдат геополитическите промени, натрапени на Украйна от Русия, толкова по-силна ще бъде ненавистта на излъганите рускоезични украинци към Русия.
/между другото, този процес вече вървибел. ykpaina/

......

Втората грешка на Русия – непризнаването на гражданския протест от 2013-2014 г. и последвалата го революция като народни. /вместо това сегашното правителство на Украйна е наричано „фашистко”, дошло на власт едва ли не в резултат на фашистки преврат/

Русия се прояви като реакционна и контрареволюционна сила в една революция, която е неизбежна и за самата нея.

Революцията от 2013-2014 г. в Украйна е форма на сваляне на един олигархично-полицейско-бандитски режим, тоест режим, който съществува и в Русия.

Но има и един по-съществен аспект на тази революция – световният сблъсък между старата унитарна териториална национална идентичност и новата политарна мрежова корпоративно-съобществена идентичност.

Като цяло от успеха на тази революция е заинтересован целият свят. И в световен мащаб Украйна представлява полигон за това, което в най-близко бъдеще ще се случва и в други страни.

В този смисъл Русия слага спирачки на историческото преобразуване на целия свят, опитвайки се да удържи своя архаичен свят.

Тук против Русия ще въстане целият световен егрегор. И не става въпрос за икономическата война на Запада против Русия. Това е най-малкото, което може да се случи на Русия.

Въпросът е, че сдържането на такива мащтабни световни процеси  може не просто да разцепи Русия, а и изобщо да сложи край на съществуването ѝ като исторически и геополитически субект. Русия застана на пътя на развитието на света и световните сили ще я пометат като перце.

......

Третата грешка на Русия – това, че приюти в държавата кървавия диктатор Янукович и го използва за разцепването на Украйна.

Отхвърлен от цяла една страна, поскитал по цялата ѝ територия и ненамерил никъде пристанище, Янукович получи държавна защита в Русия. От чувство за мъст Янукович излезе с публичен призив за разрушаването на изгонилата го Украйна, а Русия подкрепи този призив.

Така Русия зае позиция, подкрепяща неправедната мъст на отхвърления в собствената си страна кървав диктатор. Тази неправедност е ясна не само за Украйна и целия свят, но даже и в самата Русия.

Тази позиция в съвкупност с антиукраинските лъжи, на които не вярва никой в света, освен зомбираните от телевизията росияни и рускоезични украинци /както и росиянската пета колона в България((/, е онази морална пукнатина, която рано или късно ще разяде фундамента на всеки геополитически проект, изграден върху такива основи.

......

Четвъртата грешка на Русия – това, че се възползва от слабостта на Украйна след революцията и поиска да реализира своите геополитически амбиции.

Режимът на Янукович доведе икономиката на страната до банкрут и дефолт, разруши армията, корумпира вертикалата на властта, доведе до загуба на доверието към силовите органи. Украйна се оказа слаба като никога. Тя се надяваше ако не на протегната дружеска ръка, то поне на предпазлива ненамеса. Вместо това Украйна беше подло ударена в гърба от Русия.

Даже при това ниво на зомбиране на масовото съзнание в Русия, което оправдава властта и очерня външните врагове, росийският народ прекрасно разбира това и възприема опитите за  анексиране на украински территории като акция, насочена към запазването на корупцията на чиновниците, кражбите на олигарсите и държавния бандитизъм в Русия за сметка на едно победоносно присъединяване на територии.

Подлият  удар, който Русия нанесе на Украйна в гръб, поставя кръст на дружбата на  росийския и украинския народ – той разрушава доверието, което ние от украинска страна се опитвахме да запазим въпреки всичко.

......

Петата грешка на Русия – това, че Русия избра най-низостния начин за анексиране и дезорганизиране на украинските територии.

Въпросът с Крим и ЮгоизточнаУкрайна даже с използването на силови средства можеше да бъде решен по най-различни начини. Обаче Русия избра пътя на гаврата и унижаването на украинците.

Именно така украинците възприемат действията на Русия по отношение на Украйна.

Русия избра пътя на историческото унижаване на Украйна, и Русия сама заслужи историческо унижение.

Цялата социална енергия, напоена с несправедливост, унижение, болка и мъст – всичко низко, породено от Русия, сега ще бъде обърнато към самата Русия. Срещу тази негативна социална енергия Русия няма да може да устои.


......

Тези грешки на Русия са не само грешки на росийската власт, която взема всички тези решения по отношение на Русия и Украйна.

Тези грешки са също така и грешки на росийския елит, който създаде масовото имперско залъгване на росийския народ, като по този начин отлъчи от народа собствените му интелектуалци.

Не може да не предизвиква учудване глупавото, низко и маниакално упорство, с което росийският елит опитва да се вкопчва в старите догми на имперското виждане за света.

И колкото и да е тъжно, росийските интелектуалци ще трябва да споделят отговорността за грешките на своя народ и своята власт – защото не са успели да създадат ново, неимперско виждане за бъдещето на Русия.

А това означава интелектуално поражение на Русия в дългосрочна перспектива.

......

Тези грешки на Русия са не грешки, които могат да бъдат компенсирани чрез дипломатически преговори с Украйна или чрез някакви политически действия, свързани с нея.

Тези грешки вече не могат да бъдат поправени. Може само да се намали вредата от тях.

Това са грешки, които нанесоха непоправими щети на Украйна.

Това са грешки, които за дълго ще травмират росийското самосъзнание.

Това са исторически грешки на Русия и те ще имат негативни исторически последици за самата Русия.


Автор:
Сергий Дацюк

 

http://blogs.pravda.com.ua/authors/datsuk/531ac64e0a213/?fb_action_ids=671742006204757&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B751942711490147%5D&action_type_map=%5B%22og.recommends%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

image



Видеото нагледно показва украински екстремисти-фашисти-бандеровци-неонацисти-бла-бла-бла-бла, които се подготвят да унищожават всичко рускоезично около себе си...
/понякога наистина ми става искрено жал за зомбираните от росиянската антиукраинска пропаганда/





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307939
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.