Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2014 12:14 - "Изискваме от Руската федерация незабавно да прекрати организирането на терористична дейност"
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1223 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 18.06.2014 16:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Коментар на Департамента по информационна политика на МВнР на Украйна относно подкрепата на Русия за терористичната дейност в Донецка и Луганска област 04 юни, 11:54  

Във връзка със зачестяването на случаите на проникване на въоръжени бойци от територията на РФ в Украйна, а също и активизирането на тяхната терористична дейност в Донецка и Луганска област, което представлява заплаха за живота и сигурността на украинските граждани, МВнР на Украйна за пореден път изразява категоричния си протест срещу политиката на Кремъл, насочен към военна, материално-техническа, икономическа и финансова подкрепа на терористичните организации «ДНР» и «ЛНР».
Особено безпокойство извикват изявленията на отделни официални представители на РФ, в частност на Рамзан Кадиров, които потвърждават намеренията да се продължи практиката на подсилване на редиците терористи от съответните руски спецподразделения.

Бойците от тези организации причиняват актове на убийство, мъчения и други видове нечовешко третиране на цивилното украинско население, превземат и рушат инфраструктурни обекти, занимават се с мародерство и грабеж.
Оказвайки им помощ, руската страна нарушава задълженията, поети по цял комплекс от международни договорно-правни инструменти в областта на предотвратяване и противодействие на международния тероризъм, в частност, на клаузите от
Международната конвенция за борба с финансирането на тероризма от 9 декември 1999 г.,
Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване на тероризма от 16 май 2005 г.
Подобна политика също така е в противовес на обявения от Генералната асамблея на ООН в нейните декларации от 24 октомври 1970 г. (2625 (XXV) и от 9 декември 1994 г. (49/60) и потвърден от Съвета за сигурност на ООН в неговата резолюция 1189 (1998) от 13 август 1998 г. принцип, според който всяка държава-член на ООН се задължава да се въздържа от организиране, подклаждане, оказване на помощ или участие в терористични актове в друга държава или от снизходителност към организационна дейност, насочена към изпълнението на подобни актове в рамките на своята територия.

Освен това, изпращането на територията на Украйна от територията на Руската федерация на добре подготвени и въоръжени руски наемници, не може да бъде квалифицирано по друг начин освен като износ на тероризъм на територията на Украйна.
В съвкупност с показателното провеждане на маневри на Въоръжените сили Руската федерация близо до руско-украинската държавна граница, периодичното нарушаване на въздушното пространство на Украйна от руски самолети, пресичането през украинска територия на противопехотни и противотанкови мини по продължение на линията на пребиваването на окупационни руски войски в Автономна Република Крим, те извършват съзнателно и грубо нарушение на принципите за забрана на използването на сила или заплаха със сила, ненамеса във вътрешните работи и уважение към териториалния суверенитет, установени в Хартата на ООН.

Изискваме от Руската федерация незабавно да прекрати организирането на терористична дейност, подклаждането и оказването на каквато и да било помощ на терористичните организации, действащи в източните области на Украйна, в това число и на практиката на изпращане на руски въоръжени диверсионни групи на територията на Украйна.

Необходимото съдействие на руската страна в рамките на съществуващите договорно-правни инструменти и механизми за сигурност, би позволило да се съхрани животът както на значителен брой граждани на Руската федерация, незаконно пребиваващи на територията на Украйна и взимащи участие в терористичната дейност, така и на украинските правозащитници.


http://bulgaria.mfa.gov.ua/bg/press-center/news/23823-komentar-na-departamenta-po-informacionna-politika-na-mvnr-na-ukrajna-otnosno-podkrepata-na-rusija-za-teroristichnata-dejnost-v-donecka-i-luganska-oblast




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1308015
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.