Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2014 21:53 - Киев преминава към засилен режим на сигурност
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 828 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageДнес украинските медии съобщават, че в Киев се въвежда засилен режим на сигурност, като се позовават на съобщение от пресцентъра на Службата за сигурност на Украйна – СБУ.

Предвиждат се проверки в районите на гарите,  усилена охрана на сградите на органите на властта,  допълнителни блокпостове по пътищата на влизане в столицата.

Мерките се въвеждат във връзка с получена информация за план за дестабилизиране  на ситуацията в Киев и проваляне на извънредните парламентарни избори, насрочени за 26 октомври.

Планът е включвал в частност раздаване и разлепване на листовки от името на така наречената «Киевска народна република», взривяване на самолет на киевското летище „Жуляни“ сутринта на 26 октомври, обстрелване на сградите на Централната избирателна комисия и Министерския съвет през нощта на 25 срещу 26 октомври, диверсии и атентати в предприятия, свързани с  транспорта, съобщенията и комуналното стопанство на столицата.

„Като се има предвид информацията за съществуването на план за дестабилизиране на ситуацията и проваляне на изборите, към който са причастни службите за сигурност на РФ и терористични организации, както и на разкрит план за въвеждането в Киев на диверсионни групи за проваляне на изборите чрез провеждане на атентати, в града се въвеждат засилени мерки за сигурност.

Те включват създаване на нови и укрепване на съществуващите контролно-пропускателни пунктове на входовете на Киев, усилени филтрационни мероприятия по гарите и на други обществени места с голяма концентрация на хора, както и засилен режим на охрана на органите на властта и държавните ведомства, а също така и усилена защита на обектите на критичната инфраструктура“, съобщи днес говорителят на пресцентъра на СБУ
 Елена Гитлянская.

УКРАЙНА ДНЕС




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307691
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.